Damesvolleybalclub Asterix Kieldrecht

Damesvolleybalclub Asterix Kieldrecht
Liga A 2015-2016 - Asterix Avo Liga mist de start niet 2016-10-31 11:38:33

De competitie in Liga A wordt dit seizoen opnieuw betwist tussen 12 ploegen, wat er voor zorgt dat het voor de topploegen alweer een zeer zware en vooral drukke kalender zal worden.

Doordat ook de bekerfinalisten nog voor het einde van dit kalenderjaar gekend moeten zijn, moeten ook die extra wedstrijden ingepast worden.

Deze twee kalenders zorgen er voor dat alle ploegen van bij de start al voor 100% klaar moeten zijn. Ondanks de korte voorbereiding bewijzen onze Liga dames dat zij de start alvast niet gemist hebben.

We zijn amper 15 dagen ver in dit nieuwe seizoen en ze moesten al vier keer aan de bak komen. Met een 12 op 12 haalden ze het maximum aan gewonnen sets en moesten ze geen setverlies toestaan. De tegenstanders waren ook niet van de minste... met Datovoc Tongeren, de verliezende bekerfinalist van vorig seizoen, Oudegem en VDK Gent kregen we drie toppers tussen de kiezen. Maar ook promovendus Callant Ladies is een niet te onderschatten tegenstander. Onder het motto 'goed begonnen is half gewonnen' mogen we dus spreken van een goede seizoenstart.

Morgen, dinsdag 1 november om 19u00, staat al de vijfde wedstrijd op het programma. In de kwartfinale van de beker van België ontvangen we in sporthal De Meerminnen te Beveren de bekerfinalist van 2014, Richa Michelbeke.

Alle supporters op post graag!Liga A 2015-2016 - Evreux volley-ball volgende sparringpartner Asterix Avo 2016-09-26 18:23:49

Beste sympathisant,

Nu onze Yellow Tigers na twee schitterende EK kwalificatietornooien geplaatst zijn voor de laatste ronde op het EK 2017 in Azerbeidzjan en Georgië, kan ook het fanionteam van Asterix Avo op volle sterkte aan de trainingen beginnen. Amber de Tant moet nog een beetje geduld hebben tot...wellicht het einde van dit kalenderjaar. 

Aanstaande zaterdag kan u kennismaken met het Liga team en technische staf in sporthal De Meerminnen te Beveren waar ze als sparringpartner het Franse Evreux zullen ontvangen.

De wedstrijd start om 15u00.

Go Go Go, Asterix Avo !Liga A 2015-2016 - ASTERIX AVO OPENT HET SEIZOEN MET DRIEHOEKSTORNOOI 2016-09-13 10:42:48

Beste Asterix Avo sympathisant,

Zoals in de vorige nieuwsbrief aangekondigd gaan ook onze dames LIGA A volgend weekend van start. Tenminste ... de zes beschikbare speelsters. Kapitein Sarah Smits, Hanne Coppens, Manon Stragier, Silke Van Avermaet, Charlotte Copin en Justine D'Hondt zullen de Asterix Avo kleuren verdedigen.

Jasmien Biebauw, Britt Herbots, Nathalie Lemmens, Britt Ruysschaert en Celine Van Gestel bereiden zich voor met de Yellow Tigers voor het EK kwalificatietornooi eind september in de Lottoarena te Antwerpen.

Amber de Tant vertoeft nog een tijdje in de ziekenboeg, zij herstelt van een rugoperatie. 

Wij geven u graag het programma voor komend weekend mee:

DRIEHOEKSTORNOOI LIGA A - ZATERDAG 17 SEPTEMBER

SPORTHAL BEVEREN

14u00 ASTERIX AVO - MICHELBEKE

15u30 MICHELBEKE - SET-UP OOTMAARSUM (NED)

17u30 ASTERIX AVO - SET-UP OOTMAARSUM (NED)

CLUBDAG - ZONDAG  18 SEPTEMBER

In de voormiddag is er een training voor de allerkleinsten met de beschikbare speelsters van LIGA A

Enkele ploegen zullen daar voor het eerst ook kunnen kennismaken met hun meter (een speelster van LIGA A)

Tussen 11u00 en 13u00 worden alle teams in Beveren verwacht voor een clubfoto, ploegfoto en individuele foto.

Na de broodjesmaaltijd nemen alle actieve en passieve leden van onze club plaats in de tribunes en supporteren mee voor LIGA A.

14u00 ASTERIX AVO - SET-UP OOTMAARSUM (NED)

.Liga A 2015-2016 - Asterix-Avo schiet uit de startblokken 2016-08-27 13:26:09

Beste sympathisant,

Op de sociale media en via mailcontacten komt steeds meer de vraag: 'Leeft Asterix nog???'

NATUURLIJK!! En misschien wel bruisender dan ooit te voren...

Maar we geven het graag toe... het is te lang stil gebleven...

Achter de schermen is er de voorbije maanden kei en kei hard gewerkt door onze sportieve cel om voor onze 20 teams het ideale sportieve kader uit te tekenen, door onze secretaris en co-secretaris voor het in orde maken van alle licenties, vastleggen van trainings- en wedstrijduren in de sporthal, door onze facility cel om de cafetaria en VIP ruimte verder af te werken, door onze sponsorverantwoordelijken om de centjes bij elkaar te sprokkelen (maar hier zijn we nog lang niet verzadigd hoor wink), door de kledijverantwoordelijken om alle speelsters (+/- 220) te voorzien van sportkledij en tot slot door onze feest- en evenementenverantwoordelijken voor het organiseren van Avondje Internationaal Kieldrecht, Beker van het Waasland in Melsele, Volleybaltornooi Kieldrecht en Beachsite op Beverse Feesten. U leest het... we leven nog laugh

Ook in onze nieuwe fusieclub Asterix-Avo wordt al dit harde werk nog steeds, zowel voor het Liga team als voor de andere teams, gedaan door onbezoldigde vrijwilligers. Chapeau en een dikke merci is hier zeker op zijn plaats!

Wat houdt Asterix-Avo in? Wat mogen we verwachten volgend seizoen?

Onze Asterix-Avo teams kan u volgend seizoen volgen in volgende competitie reeksen: Liga A, 2e Divisie, 1e Provinciaal, 2e Provinciaal, 3e Provinciaal (2 teams), U17, U15 (4 teams), U13 (6 teams), U11, Sporta (2 teams).

In de beker zal Asterix-Avo in alle reeksen een ploeg inschrijven en er is ook een team ingeschreven (U19) in de champions league (een nationale competitie waarin de beste jongeren van het land het tegen elkaar opnemen).

Alhoewel de competitie nog niet begonnen is heeft Asterix-Avo al een eerste prijs binnen... het team van 1ste provinciale won vorig weekend de beker van het Waasland voor provinciale ploegen. Hopelijk is dit het mooie begin van vele successen!

De eerstvolgende mijlpaal bij het jonge Asterix-Avo is het lanceren van onze nieuwe website www.asterix-avo.be op 1 september. Zeker iets om naar uit te kijken! Het zal wel nog even duren voor hij 100% naar onze zin is, maar we werken er aan om hem zo snel mogelijk tot een unieke en handige plaats van informatie over onze club te doen uitgroeien.

Het Liga team is momenteel bijna integraal aan de slag bij de Yellow Tigers of Young Yellow Tigers waardoor het team-trainingsschema een beetje op non-actief staat, maar niet getreurd... ze zijn al goed in form hoor!

Wie de voorbereiding van het Liga A team wil volgen, kan hieronder de voorbereidingskalender vinden:

11/09 Tornooi in Meijel (Nederland)

17/09 Tornooi in Beveren 13u - 19u (met Set-Up Ootmarsum (Ned) en Michelbeke)

18/09 Sporthal Beveren: Asterix-Avo - Set-Up Ootmaarsum (Ned)

01/10 Sporthal Beveren 15u: Asterix-Avo - Evreux (FRA)

7-8-9/10 Tornooi in Istres (FRA)

15/10 20u30 SUPERCUP: Asterix-Avo - Tongeren (gekoppeld aan deze wedstrijd zal de familiedag georganiseerd worden met heerlijke mosselen, meer info volgt snel)

22/10 20u30 1ste competitie wedstrijd: Antwerpen Asterix-Avo

Voilà... de stilte is doorbroken...

We hopen elkaar snel terug te kunnen zien tijdens één van de komende sportieve activiteiten... wie niet zo lang kan wachten kan ons al eens komen bezoeken op onze stand op de Beverse Feesten (achter de kerk) waar je vanavond vanaf 19u ook nog een toffe liveband 'Tom De Bie en de Imkers' aan het werk kan horen en zien. Morgen is er dan nog de Olympische straat van 14u tot 18u...

TOT DAN!!!

 Liga A 2015-2016 - Asterix bij de laatste acht teams in CEV Challenge Cup 2016-01-30 01:48:43

Beste Asterix sympathisant,

Vorige woensdag was het weer feest in sporthal De Meerminnen omstreeks 22u00. Onze dames Liga A hadden net de maat genomen van Neuchatel met 3-0 en zorgden hiermee voor een stunt door voor de vijfde keer in de clubhistoriek door te stoten naar de kwartfinales in een Europese campagne.

We moeten eerlijk zijn... in een voor ons vooraf aangekocht seizoen als 'overgangsjaar', mogen we toch wel trots zijn op wat dit team tot op heden al bereikt heeft. Finale beker van Belgie, kwartfinale CEV Challenge Cup en co-leider in de Belgische competitie.

In de kwartfinale ontmoeten we het Turkse Bursa met in de basis Frauke Dirickx, setter en sterkhouder van onze Yellow Tigers. Geen onbekende dus voor onze trainers en team, maar of dat voldoende zal zijn om dit topteam af te stoppen ...

Zeker is dat we onze opwachting maken in sporthal De Meerminnen op DINSDAG 9 februari om 20u30. We spelen uitzonderlijk op dinsdag om het team voldoende rust te gunnen na deze wedstrijd in de aanloop naar de bekerfinale op 14 februari.

Wil u alvast een voorsmaakje van deze bekerfinale? Kom dan vanavond naar de avant-première kijken om 20u30 in Beveren, want dan zijn onze dames de gastvrouwen van Datovoc Tongeren.

Door uw komst steunt u meteen ook onze aktie 'Volley for Life' in samenwerking met VC Outlaws want de inkomgelden van deze wedstrijd worden integraal geschonken aan de vzw BOKS.

GO GO GO ASTERIX !!

.Liga A 2015-2016 - Asterix Kieldrecht uitgeroepen tot sportclub 2015 2016-01-23 11:40:41

Beste Asterix sympathisant,

De week is nog niet ten einde, maar toch kunnen we het niet nalaten om u nu al een update toe te sturen.

Vorige donderdag speelden onze dames Liga A in het Zwitserde Neuchâtel de heenwedstrijd in de 1/8 finales van de Europese Challenge Cup. Na een makkelijke winst in de eerste twee sets dacht iedereen al aan het vliegtuig richting België, maar dat vonden de Zwitserse dames toch wel wat voorbarig. Zij herpakten zich en bij onze dames werden net iets te veel fouten gemaakt, een tie-break moest dan ook de beslissing brengen. Hierin keken onze rood-witten (voor de gelegenheid zwart-witten) tegen een bijna uitzichtloze situatie aan bij een 13-7 stand. Maar dankzij puik verdedigingswerk gingen ze er op en erover en wonnen de vijfde set met 14-16 en mochten ze alsnog het vliegtuig op met de winst op zak. Volgende week woensdag 27 januari om 20u30 is er dan de terugwedstrijd met een ticket voor de 1/4 finales als inzet. Indien dit lukt moegen we (waarschijnlijk) het Turkse Bursa ontvangen met Yellow Tiger setter Frauke Dirckx.

Vrijdagavond organiseerde de sportraad van de gemeente Beveren hun jaarlijks Sportgala en daar mocht onze club, naast de erkenning voor de behaalde titel en beker van vorig seizoen, ook de titel van sportclub 2015 in ontvangst nemen. Het spreekt voor zich dat onze club deze titel met fierheid in ontvangst nam. Een waardering voor alle vrijwilligers en leden van ons club! Proficiat!

Hopelijk volgt vanavond voor de derde dag op rij een euforie. Omstreeks 20u30 starten onze dames Liga A hun wedstrijd tegen 'de killers van VDK Gent', VC Oudegem.

Supporters op post!

.Liga A 2015-2016 - 14 FEBRUARI - VALENTIJN MET BEKERFINALE ALS KERS OP DE TAART 2016-01-13 09:52:11

Beste Asterix sympathisant,

Jullie hebben er een tijdje op moeten wachten, maar vandaag kunnen we eindelijk onze kaartenverkoop lanceren.

Ook dit jaar gaan we er weer alles aan doen om als één groot rood legioen onze opwachting te maken in het Sportpaleis. Uit ervaring van vorig jaar weten we nu dat we extra volume zullen mee moeten nemen om onze dames aan te moedigen. Maar… wij zijn Galliërs en weten van aanpakken!

Hier volgen de verschillende formules:

< 12 jaar          

            Ticket : 0 € (wel bestellen !!!)

            Ticket + T-Shirt : 3 €

            Ticket + T-Shirt + spek en eieren in Kieldrecht : 8 €  

> 12 jaar          

            Ticket + T-Shirt : 25 €           

            Ticket + T-Shirt + spek en eieren in Kieldrecht : 30 €            

            Ticket + T-Shirt + VIP arrangement in Martinique te Antwerpen : 70 €

Gelukkig hebben we nog sponsors die mee denken met de club en samen met ons van oordeel zijn dat de inkomprijzen dit jaar schandalig duur zijn (+25% tov vorig jaar !!).

Daarom schenkt onze sponsor Remo Frit een gratis supporters bus die zowel in Kieldrecht, Verrebroek als sporthal Beveren supporters zal ophalen. Dit aanbod is geldig voor de eerste 77 (bus) inschrijvingen, daarna kost een bus ticket €10 (of we moeten nog een extra sponsor vinden natuurlijk J)

Na de damesfinale komen we onmiddellijk met z’n allen (ook onze speelsters en trainers) naar de sporthal in Beveren waar we dan (hopelijk) een feestje mogen bouwen om onze 13e bekerwinst te vieren!

Van daaruit zal dan op verschillende tijdstippen busvervoer zijn naar Kieldrecht (Verrebroek), zodat iedereen veilig thuis kan geraken.

Uw kaarten kan u bestellen via onderstaande link:

http://www.volleykieldrecht.be/nl/order

OM ORGANISATORISCHE REDENEN MOETEN WE DE KAARTENVERKOOP AL AFSLUITEN OP 31 JANUARI !!

WEES ER DUS SNEL BIJ !!

 Liga A 2015-2016 - 16e bekerfinale op rij 2015-12-25 12:33:29

Bij de loting van de bekercompetitie bleek al snel dat we in de 'poule des doods' terecht gekomen waren. Mogelijke tegenstander in de kwartfinale was Charleroi en in de halve finale VDK Gent. Wetende dat we ons team dit jaar versterkt hadden met youngsters De Tant, Van Avermaet, Herbots en Strangier, die als 16 jarigen mee kwamen proeven van topvolleybal, maar we zagen Coppens en Grobelna als sterkhouders vertrekken. Het zou dus een overgangsjaar worden en de loting indachtig zou het behalen van de halve finale in de bekercompetitie al en mooie prestatie zijn voor deze jonge groep.

Maar deze jonge dames blijken zo leergierig te zijn en kennen een ongekend groeiproces, waardoor zij in de halve finales tot twee keer toe de maat namen van een team met veel ervaring, geleid door een coach met een prachtig palmares, VDK Gent. In een kolkende sporthal De Meerminnen, gevuld met 800 supporters, stegen de jonge dames tot een ongezien niveau. De foutenlast bij de tegenstander was er dankzij de aanhoudende druk van onze rood/witten, geleid op het veld door supersup captain Sarah Smits en naast het veld door master tacticus Gert Vande Broek en zijn adjudanten Kris Vansnick en Raf Vekemans.

Uiteraard gaan we er weer alles aan doen om dit geweldig team massaal te steunen in het Sportpaleis op zondag 14 februari 2016.

Na de bespreking met de organisatie (Top Volley Belgium) zullen we samen met de suportersclub De Galliërs een formule uitwerken.

Om er voor te zorgen dat we allen samen in één blok kunnen zitten, besteld u dus best uw kaarten via de club van zodra wij aan jullie de formules bekend maken.

Nog even geduld dus, we komen hier snel op terug!!

Geniet nog van de feestdagen, onze rood/witten hebben alvast een mooi startschot gegeven!

GO GO GO ASTERIXLiga A 2015-2016 - Asterix komt in de week van de waarheid 2015-12-21 12:57:49

De voorbije week kenden we als club weer tal van successen om toe te voegen aan onze al uitgebreide clubhistoriek en we hopen er deze week nog eentje aan toe te voegen.

Naast de geweldige prestaties van onze dames Liga A doet onze club ook al jaren enorme inspanningen in de eigen jeugdopleiding. Mede dankzij het project Volleyplus van Julien Van de Vyver, de individuele stages van onze speelsters en de ervaren trainers, komt onze eigen jeugd de laatste jaren meer en meer de neus aan het venster steken in de regionale competities en bekercompetities. Dat is dit jaar niet anders... in alle de reeksen zijn onze jeugdleden minimum een goede middenmotor. Een speciale vermelding toch voor onze allerkleinsten, die staan dapper op een 2e plaats in de miniemen competitie. In de seniorenreeksen staat Asterix C als co-leider op kop in 3e provinciaal en Asterix B staat met zes punten voorsprong aan de leiding in 2e provinciaal. Dit laatste team deed er vorig weekend nog een schepje bovenop door de leider in 1ste provinciaal (AVO Melsele) in eigen huis te verslaan met 1-3 met als beloning een ticket voor de halve finale in de beker van Oost-Vlaanderen.

Door de winst tegen Haifa met 3-0 plaatste onze Liga A dames zich voor de achtste finales in de Challenge cup en mogen ze zodoende Europees overwinteren. Ook in de Belgische competitie namen ze overtuigend de maat van de derde in het klassement, Amigos Zoersel, met 0-3. De tweede plaats in de rangschikking werd hierdoor nog verstevigd want ook Charleroi liet punten liggen in Tongeren, VDK Gent mag pronken met de titel van herfstkampioen.

Aanstaande woensdag ontvangen we dus de herfstkampioen in sporthal De Meerminnen in de terugwedstrijd van de halve finale in de beker van Belgie om 20u30. Bij de loting was al meteen duidelijk dat het dit jaar zeer moeilijk zou zijn om voor het 16e jaar op rij de bekerfinale te halen. We zaten namelijk in de 'poule des doods' met Charleroi als mogelijke tegenstander in de kwartfinale en VDK Gent als mogelijke tegenstander in de halve finale. Enkel het laatste is uitgekomen, want in de kwartfinale moest Asterix het opnemen tegen Riemst dat Charleroi in een spannende vijfsetter kon uitschakelen in de achtste finale.

Dat ging er dus aan vooraf...

Langs deze weg willen wij de zoveelste oproep doen om aanstaande woensdag massaal af te zakken naar sporthal de Meerminnen in Beveren om vanaf 20u30 onze rood/witten aan te moedigen en hen zo mee te helpen dat welverdiende finaleticket in de wacht te slepen!

TIP: kom in het rood naar 'de finale-avant-la-lettre' !!

!! GO GO GO ASTERIX !!
 Liga A 2015-2016 - Asterix piekt naar halve finale beker van België 2015-12-14 09:09:02

Vorige donderdag waren onze dames te gast in Haifa waar ze de thuisploeg met 0-3 konden verslaan. Een wedstrijd die toch moeilijker was dan aanvankelijk gedacht, maar een outstanding captain Smits en onze brede spelerskern zorgden er voor dat de overwinning mee naar België kwam.

Met een zware verplaatsing in de benen moesten onze rood-witten zaterdag partij geven aan de vice-kampioen van vorig seizoen, Charleroi. Een team dat op uitzondering van de libero op alle posities gewijzigd was. Deze aanpassing was vooral in het begin van het seizoen te merken, maar ondertussen had coach Saurin zijn team al stevig op de rails gezet. Het leek vorige zaterdag wel een herhaling van de play off finale, waarin beide teams voluit voor winst gingen met hoogstaand volleybal. De supporters kregen waar voor hun geld in deze twee uur en 15 minuten durende wedstrijd. De setballen vlogen ons rond de oren, maar wie anders dan onze captain, Sarah Smits, sloeg de verlossende matchbal tegen het parket. Een sterk bevochten wedstrijd welke met 3-2 winst afgesloten werd. We want more...we want more... maar niet vandaag...devil

In deze periode van het seizoen volgen de wedstrijden elkaar in sneltempo op. Aanstaande woensdag 16 december ontvangen we in de terugwedstrijd van de 1/16 finales van de Challenge Cup, Maccabi Haifa om 20u30. Hierin verdedigen we de 0-3 zege van de heenwedstrijd en hebben we aan twee gewonnen sets voldoende om ons te plaatsen voor de 1/8 finales. Maar... het verhaal van het vel van de beer indachtig...

Aanstaande zaterdag gaan we op bezoek bij de revelatie van dit seizoen, Amigos Zoersel. De dames van Amigos spelen dit seizoen een sterke competitie en moesten alleen de duimen leggen tegen Gent en Charleroi. Een derde plaats in de rangschikking is hiervan dan ook het logische gevolg! Een niet te onderschatten verplaatsing dus op 19 december.

Maar met stip in uw agenda te noteren is woensdag 23 december 20u30! De return van de halve finale in de beker van België waarin we een 1-3 overwinning moeten verdedigen tegen de bekerfinalist van vorig seizoen VDK Gent. Een niet te onderschatten wedstrijd waarin we alle supporters nodig zullen hebben om ons team mee te steunen. Alweer het verhaal van het vel van de beer indachtig, werd er ondertussen een aktie op poten gezet waarin de uitdaging aangegaan wordt om die dag minimum 800 supporters in de zaal te krijgen. Meer info hierover kan u uiteraard vinden op onze website en onze sociale media pagina's.

!!! GO GO GO ASTERIX !!!Liga A 2015-2016 - Asterix kijkt samen met u uit naar alweer een week met TOP-volley 2015-12-07 07:36:14

Na een sterke prestatie in de Edugo arena vorige week woensdag waar onze Asterix girls met 1-3 gingen winnen bij VDK Gent en hierdoor een stapje dichter komen bij een 16e bekerfinale op rij. Maar zo ver zijn we nog lang niet... 'the-game-of-the-year' zal plaatsvinden op woensdag 23 december waar het ticket voor de finale effectief te winnen zal zijn in sporthal De Meerminnen te Beveren in een finale avant la lettre. Reserveer deze datum nu alvast in uw agenda, maak reclame bij vrienden en vriendinnen om onze rood/witten mee te komen aanmoedigen!

Onze dames gingen op hun elan verder en namen vorige zaterdag de maat van Kivola Riemst. Woensdag 08/12 nemen ze het vliegtuig richting Israel waar ze in Haifa zullen opgewacht worden voor het Europese treffen in de Challenge cup. De wedstrijd is op donderdag 10 december om 19u00 plaatselijke tijd, 18u00 in België (terugwedstrijd is op 16 december in Beveren). De thuisblijvers kunnen de wedstrijd volgen via livescore. Hier alvast de rechstreekse link: http://cevlive.cev.lu/DV_LiveScore.aspx?ID=28246

Hopelijk verloopt de terugreis van het team op vrijdag voorspoedig, want op zaterdag 12 december zijn ze de gastvrouwen voor het team van Dauphines Charleroi in sporthal De Meerminnen te Beveren om 20u30.

Supporters... op donderdag omstreeks 18u op uw post voor het PC scherm en op zaterdag trouw op uw vaste plaats op de tribune in sporthal De Meerminnen te Beveren!

.Liga A 2015-2016 - Was het gisteren nu de langste set ooit?? 2015-11-29 13:44:14

Asterix en VDK Dames bewezen gisteren dat beide ploegen dit seizoen meer dan ooit aan elkaar gewaagd zijn. Nu reeds weten we dat we elkaar dit seizoen minimum zeven keer partij zullen mogen geven. Bij de eerste twee was VDK telkens de betere en mochten de overwinning verdiend op hun conto schrijven.
Stuk voor stuk zullen ook de volgende wedstrijden prachtige volleybalmomenten worden waar we met beide supporters legioenen naar uitkijken!
!! GO ASTERIX !!  !! GO VDK DAMES !!

Maar was het nu werkelijk de langste set ooit??

Hierbij de naakte cijfers... (bron: internet angel)

The longest set in the history of volleyball
1. 87-85 / 1979, Czechoslovak League, ??? - Triest Baranovice
2. 63-61 / German League ???
3. 54-52 / 13.01.2002, Italian Serie A, Bre Banca Cuneo - Sisley Treviso
4. 52-54 / 31.10.2007, Greek A1, AEK Athens - PAOK Thessaloniki
5. 44-42 / 09.02.2002, Greek A1, Aris Thessaloniki - AE Nikaia
6. 44-42 / 1999 World League, Brazil - Canada
7. 43-41 / 24th of Novenber, 2013 Potenza Picena v Padova
8. 42-40 / 2011, World League, Brazil - Argentina
9. 42-40 / 2008, Olympic qualifier, Puerto Rico vs. Canada
10. 40-42 / 28.11.2015 , Belgium League A, Asterix Kieldrecht – VDK Gent Dames

Alhoewel de nummers 1 en 2 sterk in twijfel getrokken worden omdat ze beiden plaatsvonden in een periode waarbij nog in het oude systeem gespeeld werd en dus niet het rally systeem zoals we nu spelen. De set 87-85 moet dan ongetwijfeld een uur of 6 geduurd hebben…

Volgende woensdag treffen beide teams elkaar al opnieuw, dit keer voor de heenwedstrijd in de halve finale van de beker van België.

Gaan ze al opnieuw voor een verbreken van het pas gevestigde record? Wie zal het zeggen? Maar spanning zal er alleszins zijn, want een bekerwedstrijd heeft een andere inzet dan een competitiewedstrijd.

! SUPPORTERS OP POST !

Woensdag 2 december, 20u30, Edugo Arena, Oostakker.Liga A 2015-2016 - Galliërs nieuwsbericht 2015-11-01 09:41:03

Beste Galliërs, 

Was u vorig seizoen al lid van de tofste supportersclub van de wereld en tevens van Asterix Kieldrecht, genaamd "de Galliërs"

U hebt onze Asterixjes kampioen zien worden en u hebt ze de Beker van België zien binnenhalen. De fierheid die daarmee gepaard ging, steeg voor de zoveelste keer naar het zenit. 

En dit willen we ook dit seizoen zeker trachten te laten gebeuren. De groep der speelsters is verjongd met alweer enkele talentvolle jongeren. 

Ze hebben uw steun van in het begin nodig en daarom gaan wij met deze supportersvereniging ook vanaf vandaag aan de slag. 

Enkele vragen om te starten: 

1) Willen jullie ook dit seizoen lid blijven of aansluiten als nieuw lid van deze groep? Zo ja, dan zouden we willen vragen om 10 euro te storten als lidgeld.

Rekening-nummer: BE06 0354 7369 7622 - GEBA BEBB 

Met vermelding: "lidgeld de Galliërs seizoen 2015-2016"

Voordelen zullen zijn: 

- Korting bij evenementen, georganiseerd door deze supportersvereniging

- Korting bij bus-reizen wanneer Asterix op verplaatsing speelt

- Korting  bij aankoop van de nieuwe supporterssjaal, die binnenkort beschikbaar zal zijn. 

2) Zijn er eventueel mensen  bereid om mee in het bestuur te stappen van deze supportersvereniging? Zo ja, dan graag per kerende even een bevestiging? 

3) Zijn er mensen bereid om per bus te reizen op woensdag 11 november, wanneer we de verplaatsing maken naar Sliedrecht, in het kader van de Europese Challenge Cup? Zo ja, dan graag op korte termijn een seintje zodat we een beeld hebben hoeveel mensen er mee zouden reizen. 

Als we even verder in het seizoen gaan kijken, kondigen we alvast enkele activiteiten aan die op de planning staan, weliswaar nog zonder geplande datum. 

- De eerste editie van de Galliërskwis

- Top 100 TD 

- Een eetfestijn waarvoor we nog een poll zullen lanceren

We zijn ook volop bezig met een clublied voor Asterix.

Als er nu al enige vragen, ideeën en/of opmerkingen zijn, horen we ze graag. 

Wij danken jullie alvast bij voorbaat en wensen jullie een fijn seizoen toe vol hoogtepunten! 

Sportieve groeten

Jimmy, Anja, Robin

Supportersclub de GalliërsLiga A 2015-2016 - Asterix aanbieding diverse bus diensten 2015-10-21 21:51:58

Beste Galliërs,

Ook in dit nieuwe seizoen willen we graag onze dames met zoveel mogelijk supporters steunen bij zowel de thuis als de uit-wedstrijden.

Bij de thuiswedstrijden rijdt er telkens een busje vanuit Kieldrecht richting Beveren, hiervoor neemt u steeds vooraf contact met Freddy Batens via het telefoonnummer 0496/26.90.40

Bij de uit-wedstrijden proberen we ook regelmatig een bus vol te krijgen. De opstapplaats van deze bus zal telkens zowel in Beveren als in Kieldrecht zijn. Een eventuele tussenstop onderweg is bespreekbaar, maar telkens op aanvraag!

Zo ook bij de volgende wedstrijden:

Zaterdag 24 oktober naar Oudegem (wedstrijd om 20u30, vertrek in Kieldrecht om 18u30, in Beveren om 18u50)

Zondag 25 oktober naar Oostakker (supercup tegen VDK Gent, wedstrijd om 16u00, vertrek in Beveren om 14u00, in Kieldrecht om 14u20)

Woensdag 11 november naar Sliedrecht (Challenge cup, wedstrijd om 20u00, vertrek in Kieldrecht om 17u, in Beveren om 17u20)

Indien u voor één of meerdere van deze busritten wil inschrijven, kan dat via info@volleykieldrecht.be

Voor de ritten van komend weekend sluiten we af op donderdagavond 20u! We moeten minimum 20 geïnteresseerden hebben om het betaalbaar te kunnen laten doorgaan.

Voor de rit op 11 november proberen we een grote bus vol te krijgen (inschrijvingen worden afgesloten op 5 november om 20u), maar dan moeten er minimum 40 geïnteresseerden zijn!

Graag dus snel inschrijven aub! De prijs is bij alle ritten afhankelijk van het aantal inschrijvingen maar zal variëren tussen de €10 en €15.

De leden van de supportersclub krijgen nog een extra korting!

Het Asterix volleyteam.Liga A 2015-2016 - Asterix start met winst in de nieuwe competitie 2015-10-19 10:19:08

Beste Asterix sympathisant,

Onze dames Liga A namen het goede voorbeeld van hun collega's 2e provinciaal en 3e provinciaal over. Met een vlotte winst (3-0) tegen de kustploeg Hermes Oostende is de kop er af voor onze Liga A dames.

Volgend weekend wacht hen meteen een zwaar weekend met op zaterdag de wedstrijd in Oudegem en zondag de supercup tegen VDK Gent. Op een nog steeds onverklaarbare wijze (want geen aanbesteding geweest dit jaar) mag VDK dit jaar opnieuw de supercup organiseren waardoor ze voor het tweede jaar op rij het thuisvoordeel naar zich toe konden trekken. Vorig jaar bleek dat echter een maat voor niets, dit jaar zou het wel eens anders kunnen zijn. De stroppendragers kochten goed in met als enige doel ook eens alle prijzen te pakken dit seizoen.

In hun voorbereiding lieten ze dat ook al duidelijk blijken ... VDK heeft dit jaar een topteam bij elkaar waar alle andere teams, Asterix inclusief, meer dan de handen vol aan zal hebben om hen een setje af te pakken. Oudegem slaagde er het voorbije weekend als eerste in, laat ons hopen dat onze dames er volgend weekend ook nog drie kunnen afsnoepen om als gevolg dat ze met de supercup huiswaarts te kunnen keren.

Alle supporters op post dus volgend weekend! Zaterdag om 20u30 in Oudegem, Zondag om 16u in de Edugo Arena in Oostakker.

Het Asterix VolleyTeam !

.Liga A 2015-2016 - Zondag start voor Asterix Liga A het nieuwe seizoen 2015-10-16 19:27:55

Beste sympathisant,

Aanstaande zondag start ook voor onze dames van Liga A het nieuwe volleybalseizoen. Om 19u nemen we het op tegen Hermes Oostende in sporthal De Meerminnen te Beveren.

Ook onze reporters van Asterix TV zijn weer uit hun zomerslaap gekropen en zij prepareerden alvast een mooie start reportage.

U kan het bekijken via het ondertussen bekende Asterix Youtube TV kanaal...

https://www.youtube.com/channel/UCKV0dNiYjL-FGeEBYsnvk5Q

Geniet er van en zondag verwachten we u uiteraard in sporthal De Meerminnen als Asterix supporter!

met sportieve groeten,

Het Asterix Volleyteam!

.

 Liga A 2015-2016 - Asterix kent tegenstander 1/8 finale beker van België 2015-10-06 07:17:00

Beste Asterix sympathisant,

Het voorbije weekend werden de laatste voorrondes afgewerkt in de beker van België.

Asterix komt in de 1/8 finale uit tegen VC Gembloux, een club die tot over enkele jaren nog mee draaide in Liga A.

De beperkte plaats op de kalender heeft er toe bijgedragen dat zowel de 1/8 als de 1/4 finale in één wedstrijd afgewerkt wordt. Het thuisvoordeel zal hierdoor meer dan zijn rol spelen om in de 1/2 finale te geraken!

Wij hopen dan ook bij deze verplaatsing op veel supporters te mogen rekenen!

Voorlopig staat deze wedstrijd in de kalender op zondag 1 november om 18u00 in Gembloux.

Sportieve groeten,

Asterix Volleyteam!Liga A 2015-2016 - Asterix volleyteam - seizoen is begonnen 2015-09-10 21:54:06

Beste Asterix sympathisant,

Enkele van onze teams zijn vorig weekend al gestart aan het nieuwe seizoen met een bekerwedstrijd. Onze twee provinciale teams en het Sporta team wonnen hun wedstrijden, onze scholieren (U17) verloren na een spannende wedstrijd in en tegen het sterke team van Forza Oudenaarde (vorig seizoen nog tegenstander van het Asterix Liga team in de 1/8ste finale van de beker van België).

Met andere woorden... het startschot voor het seizoen 2015-2016 is gegeven.

In het Liga A team namen we vorig seizoen afscheid van Elise Van Sas (Oostende), Kaja Grobelna (Stutgart) en Sarah Coppens (gestopt wegens studies). Dat wil dus zeggen dat wij dit jaar weer enkele nieuwe speelsters mogen verwelkomen in de Asterix familie. Zij luisteren naar de naam, Amber De Tant, Britt Herbots, Fien Callens, Silke Van Avermaet en Manon Stragier. Ook assistent-coach Julien Van de Vyver koos voor een nieuwe uitdaging bij onze noorderburen van Nevobo en hij wordt bij Asterix vervangen door Raf Vekemans.

Veel nieuwe gezichten dus en dat wordt weer even wennen...

Een deel van onze ploeg is momenteel aan de slag bij de Yellow Tigers en die kan u aan het werk zien, samen met iets meer dan een half dozijn ex-Asterix speelsters, in de Antwerpse Lottoarena op 26, 27 en 28 september tijdens de voorronde wedstijden van het EK. De Yellow Tigers zitten in Groep B waar ze het moeten opnemen tegen Turkije, Azerbeidzjan en Hongarije.

Het ander deel van de ploeg bereid zich uiteraard ook al voor op het begin van dit seizoen tijdens de trainingen in Korbeek-Lo en Vilvoorde.

Op zaterdag 3 oktober kan u hen dan samen aan het werk zien tijdens het driehoekstornooi in sporthal De Meerminnen te Beveren waar ze het zullen opnemen tegen Ladies in Black Aachen en Richa Michelbeke. (zie de affiche onderaan dit bericht) Allen samen aan het werk is natuurlijk onder voorbehoud want, als onze Yellow Tigers er in slagen om de halve finales te bereiken op het EK, dan zal dat deel van onze ploeg op dat moment in het Ahoy stadion te Rotterdam aan het werk zijn. laugh

Tot slot wil ik al even de datum van onze Asterix familiedag vermelden: zondag 18 oktober. Hou alvast deze namiddag en avond vrij in uw agenda, want na onze familieactiviteit kijken we samen 's avonds om 19u naar de eerste competitiewedstrijd van dames Liga A tegen Hermes Oostende om 19u00. Meer info over deze dag mag u snel in uw mailbox verwachten.

Sportieve groeten,

Volleyteam Asterix!Liga A 2014-2015 - Transfernieuws: Kaja Grobelna naar Stuttgart 2015-06-14 20:40:49

Beste Asterix sympathisant,

Vanuit het verre Baku, waar onze Yellow Tigers momenteel deelnemen aan de Europese Spelen, bereikte ons vandaag het nieuws dat onze nummer 5, Kaja Grobelna, volgend seizoen aan de slag zal gaan bij de Duitse vice-kampioen Allianz MTV Stuttgart.

Wij wensen haar veel succes toe!

.Liga A 2014-2015 - Asterix kent eerst Europese tegenstander van volgend seizoen 2015-06-05 15:46:53

Beste Asterix sympathisant,

Asterix kent sinds deze ochtend de eerste Europese tegenstander van volgend seizoen...

In de eerste ronde van de Challenge Cup neemt Asterix het op tegen het Nederlandse Sliedrecht Sport.

We spelen eerst uit op 10-11of 12 november en vervolgens thuis op 24-25 of 26 november.

Ter info: ook onze collega's kennen hun tegenstander:

Zij komen allen uit in de CEV CUP:

Oostende - Krasnodar (RUS)

Charleroi - Plovdiv (BUL)

Gent - Sneek (NED)Liga A 2014-2015 - Asterix hoodie 2015-05-17 14:42:42

Beste Asterix sympathisant,

Tijdens de huldiging van het Liga A team mochten zij als eerste onze nieuwe ‘Asterix hoodie promoten.

Er kwam al onmiddellijk de vraag naar de prijs en in welke maten deze gekocht kon worden, maar daar waren we toen niet op voorbereid.

Ondertussen hebben we met onze kledijsponsor ‘Maximum Image’ opnieuw rond de tafel gezeten om een Asterix special Price te bekomen.

De hoodie is verkrijgbaar in volgende maten:

Kinderen     : 6/8 – 8/10 – 10/12  - 12/14   (geen koordje in kap ,wettelijk verboden om veiligheidsredenen)

Volwassenen: S – M – L – XL – XXL

De kostprijs is 25,00€ / stuk.

De liefhebbers kunnen deze mooie hoodie bestellen via Rita Suy, onze kledij verantwoordelijke.

Vermeld bij bestelling duidelijk de maat én het aantal aub.

Bestellen kan via ritasuy@telenet.be

.

 Liga A 2014-2015 - Asterix pakt de dubbel 2015-05-02 21:33:38

Beste Asterix sympathisant,

In een kolkende sporthal De Meerminnen te Beveren won Asterix gisteren ook de tweede wedstrijd in de play off finale waardoor de negende kampioenstitel  en daarbij ook de dubbel een feit was.

De finales brachten ons wat we van een finale mogen verwachten... topvolleybal, topscheidsrechters, topvegers, top ballenrapers en top supporters!

Wat een geweldige sfeer !

Het voorbije seizoen was een boerejaar voor Asterix. Elke prijs die in het Belgisch damesvolleybal te winnen was, hebben we gewonnen. Ik som ze hieronder nog even voor u op:

Bestuur, speelsters, trainers en supporters sluiten het seizoen feestelijk af aanstaande vrijdag 8 mei met een gezellig samenzijn. De kostprijs voor deelname aan het koud en warm buffet is slechts €30. Wil u daar ook graag bij zijn, neem dan snel contact via info@volleykieldrecht.be

Aan alle sympathisanten: "BEDANKT VOOR DE STEUN HET VOORBIJE SEIZOEN"

.

 Liga A 2014-2015 - Asterix heeft thuisvoordeel in play off finale 2015-04-15 21:43:31

Beste Asterix sympathisant,

 

Het voorbije weekend hadden we met de thuiswedstrijd tegen titelconcurrent Charleroi een topaffiche in de play offs.

Met Parijs-Roubaix als concurrentie kregen we sporthal De Meerminnen toch mooi gevuld en de aanwezigen hadden achteraf zeker en vast geen spijt!

"Reclame voor het damesvolleybal", weerklonk er achteraf door de wandelgangen, want dat was het zeker geweest. Lange, spectaculaire rally’s, snelle aanvallen, korte,diep, verdedigingsacties die we zelden te zien krijgen, kortom een wedstrijd om van te snoepen. Voor elk punt moest gevochten worden in beide kampen, het publiek werd er bij momenten helemaal stil van.

De rood-witten trokken uiteindelijk in de vierde set het laken volledig naar zich en wonnen de partij na iets meer dan twee uur topvolley met 3-1.

Door deze overwinning (en dus ongeacht het resultaat in de laatste play off wedstrijd) heeft Asterix het thuisvoordeel in de finale.

Het belang hiervan spreekt voor zich als we ons de laatste twee wedstrijden van de onderlinge confrontatie terug voor ogen halen.

Wij hopen dan ook op de massale steun van ons Galliërs legioen, zoals we ook hebben gekregen tijdens de bekerfinale in het Sportpaleis.

De finale wordt afgewerkt in een best-of-three op volgende data:

Zondag 26 april om 16u00 : Charleroi – Asterix

Vrijdag 1 mei om 20u00 : Asterix – Charleroi

Zondag 3 mei om 14u: Asterix – Charleroi (belle)

 

ALLE SUPPORTERS OP POST

TOETERS, BELLEN, SJAALS EN VLAGGEN – alles is toegelaten.devilLiga A 2014-2015 - Eerste thuiswedstrijd voor Asterix in de play offs 2015-03-07 12:47:11

Beste Asterix sympathisant,

Morgen zondag 8 maart spelen we onze eerste thuiswedstrijd in de play offs om 16u in sporthal De Meerminnen te Beveren.

De tegenstander is niet de minste, want met 'de killer van Charleroi' krijgen we met Oostende een niet te onderschatte tegenstander over de vloer. Zij versloegen immers in de eerste wedstrijd van deze play offs het tot dan toe onverslagen Charleroi met 3-2, waardoor Asterix aan de leiding kwam te staan.

Oostende heeft zich als doel een Europees ticket vooropgesteld, Asterix wil zo snel mogelijk zekerheid van een ticket voor de play off finale. Het belooft dus een spannend duel te worden!

SUPPORTERS OP POST!!

Nog meer supportersnieuws komt er uit de hoek van De Galliërs. Onze supportersclub organiseert voor de verplaatsing naar Charleroi op zaterdag 14 maart een bus die zal vertrekken aan sporthal Kriekeputte te Kieldrecht om 18u00. Zij voorzien eveneens een opstapplaats in Verrebroek (bushok kerk) aan de P+R Melsele (E34) omstreeks 18u15 én aan de P+R in Kontich (E19) om 18u30.

Leden van De Galliërs betalen €8, niet-leden betalen €10 per persoon.

Graag zo snel mogelijk bevestigen aub via info@volleykieldrecht.be !

.Liga A 2014-2015 - Amper 24u verwijderd van bekerfinale + kalender play offs 2015-02-20 18:05:36

Beste Asterix sympathisant,

Ons supportershart begint nu stilaan op volle toeren te kloppen, want we zijn ondertussen minder dan 24u verwijderd van het jaarlijks terugkerend hoogtepunt in het Belgische volleybal: de bekerfinale.

Voor ons de 15e op rij, maar ze zal er niet makkelijker op worden. Winnen went nooit, maar ook verliezen is telkens weer moeilijk. Wie had drie maanden geleden gedacht dat we een bekerfinale met dergelijke spanning konden verwachten? Immers het nr 1 en 2 in de competitie (Charleroi en Asterix) stonden mijlenver voor op de andere teams en hadden amper tegenstand van hen gekregen in de heenronde.

Tot die dekselse januari maand roet in het eten kwam gooien in het Asterix kamp en bij VDK ze blijkbaar het juiste spoor gevonden hadden, want ze verloren geen enkele partij meer en nestelden zich meer dan verdiend op een derde plaats in de competitie, net achter Asterix maar wel met 12 punten achterstand. Een achterstand die echter in de playoffs volledig teniet wordt gedaan, want daar starten ze met nog amper 2 puntjes achterstand. Begrijpe wie kan, maar zo onlogisch is onze Belgische competitie nu eenmaal...voor een leek totaal onbegrijpbaar.

Dat even ter zijde gelaten, morgen is het D-day voor onze meisjes. Sarah Cools trainde deze week weer voluit mee met de groep en zal morgen zeker paraat zijn. Gesteund door een nooit gezien 600-koppig Galliërs legioen, zullen de rood-witten met een voltallig team, hun vel duur verkopen, daar kan je van op aan!

Morgen dus met z'n allen in de linie vanaf 17u00 in het Sportpaleis!

Maar ook na morgen wordt er nog volleybal gespeeld...

Vanaf volgend weekend starten de play-offs en daarvan is nu de kalender officieel bekend gemaakt. Ik u hieronder graag onze kalender alvast mee. Opgelet wegens het niet beschikbaar zijn van de zaal in Beveren, worden er enkele wedstrijden op zondag gespeeld en zitten er ook mid-week wedstrijden tussen.

01-03/2015 18u00  PO 1 – Game 1 VC Oudegem  Asterix Kieldrecht
04/03/2015 20u30  PO 1 – Game 2  VDK Gent  Asterix Kieldrecht
08/03/2015 18u00  PO 1 – Game 3  Asterix Kieldrecht  Hermes Volley Oostende
14/03/2015 20u30  PO 1 – Game 4 Dauphines Charleroi  Asterix Kieldrecht
18/03/2015 20u30  PO 1 – Game 5 Asterix Kieldrecht  VDK Gent
21/03/2015 20u30  PO 1 – Game 6 Asterix Kieldrecht  GEA Happel voc Amigos Zoersel
28/03/2015 20u30  PO 1 – Game 7 Asterix Kieldrecht  VC Oudegem
08/04/2015 20u30  PO 1 – Game 8 Hermes Volley Oostende  Asterix Kieldrecht
12/04/2015 14u30  PO 1 – Game 9 Asterix Kieldrecht  Dauphines Charleroi
18/04/2015 20u30  PO 1 – Game 10 GEA Happel voc Amigos Zoersel  Asterix Kieldrecht

 Liga A 2014-2015 - Asterix heeft voor u een passend programma bij de bekerfinale 2015-01-23 01:38:32

Beste Asterix sympathisant,

We hebben er even over gedaan om een passend programma bij elkaar te schrijven, maar het wachten wordt beloond!

Onze 15e bekerfinale op rij willen we niet zomaar voorbij laten gaan. Dit willen we samen met jullie op gepaste wijze vieren!

We hebben gezocht, maar niet gevonden… momenteel is er in geen enkele sporttak een club die dergelijke prestatie kan voorleggen.

15 seizoenen na elkaar de bekerfinale spelen

Maar wat eigenlijk nog straffer is

Op 17 maart 1996 speelden we voor het eerst de bekerfinale met volgende speelsters:

Jessica De Smet ©, Stien Deleuil, Benja Chojnacka, Tania Zhmakova, Cathérine Claes, Inge Schoefs, Virginie De Carne, Hilde Vreys, Ilse Rommens, Van Lierop Kristien en Karine Van Haute

Trainer: Gert Vande Broek, bijgestaan door Johan Martien

Wij wonnen toen met een klinkende 3-0 van Datovoc Tongeren, onze 1ste bekerwinst was een feit!

Puur geluk dachten toen vele volleybalkenners… maar… we wonnen hem ondertussen al 11 keer!

Op 21 februari 2015, de 20ste bekerfinale sinds 1996, spelen wij voor de 18e keer deze finale. Ook dat is volgens ons vrij uniek, 18 finales in 20 jaar!

Alleen al het bereiken van deze finale mag dus gevierd worden, daarom de titel van deze uitnodiging ‘Boat to glory’!

Open snel de bijlage en neem kennis van onze aanbiedingen om op gepaste wijze naar deze finale toe te leven in een uitzonderlijk kader!

Maar wacht aub niet te lang om uw plaatsen te reserveren!

Klik hier voor meer informatie over het volledige aanbod.

Klik hier om het inschrijvingsformulier te downloaden

(indien de rechtstreekse links bij u niet goed werken, raadpleeg dan even onze website www.volleykieldrecht.be aub)

.Liga A 2014-2015 - Schweriner SC - Asterix via livestream 2015-01-20 18:21:57

Beste Asterix sympathisant,

U kan de wedstrijd Schweriner SC - Asterix live volgen via LAOLA1.TV of klik op onderstaande link:

http://www.laola1.tv/en-int/live/schweriner-sc-asterix-kieldrecht/285150.html

SUPPORTERS OP POST VOOR HET SCHERM!!!Liga A 2014-2015 - Januari opnieuw zware maand voor Asterix 2015-01-14 07:07:27

Na een korte winterstop begint Asterix aan het volgende luik van dit seizoen met om te beginnen morgenavond een Europese confrontatie met Schwerin (momenteel 2e in de Duitse competitie) en komende zaterdag de uitwedstrijd naar Amigos Zoersel. Met nadien onder meer ook nog de terugwedstrijd naar Schwerin op het programma, Oudegem thuis, een trip naar Gent en Tongeren is januari meteen een maand om u tegen te zeggen.

Tot slot blikken we ook al even vooruit naar de bekerfinale die betwist wordt op zaterdag 21 februari. Voor de eerste maal in de geschiedenis van het Belgisch volleybal wordt deze eindstrijd gespeeld in het Antwerpse Sportpaleis en uiteraard rekenen we hiervoor op jullie massale steun. Voor de prijs van 20,00 euro kan je een plekje in het Asterix supportersvak reserveren en krijg je er een leuk Callant-shirt bovenop. Reserveren kan nog steeds via info@volleykieldrecht.be

Vanuit Kieldrecht is er ook een supportersbus, voor slechts € 5 kan je ook hiervoor uw plaatsje reserveren.

.

 

 Liga A 2014-2015 - Startschot bekercampagne wordt vandaag gegeven 2015-01-05 06:51:45

Beste Asterix sympathisant,

Vanaf vandaag starten we officieel met onze bekercampagne richting 21 februari.

U kan via de club uw kaarten voor het sportpaleis bestellen om er zeker van te zijn om in het Asterix supportersblok te zitten.

Een ticket kost €20, wij doen er een gelegenheids fanshirt bovenop.

Kinderen -12 jaar hebben gratis toegang, maar moeten wel een kaart bestellen! (hiervoor kan u ook een fanshirt bestellen aan de democratische prijs van €5)

De beschikbare maten van de fanshirts zijn: S, M, L, XL, XXL, 3XL (gelieve bij bestelling van uw tickets ook uw maten op te geven aub).

Vanuit Kieldrecht zal er ook een supportersbus vertrekken, hiervoor moet u slechts €5 opleggen (indien u ook de tickets via de club besteld).

De kaarten kan u afhalen tijdens een wedstrijd van Liga A in sporthal De Meerminnen te Beveren, betalen kan u via overschrijving op rekeningnummer BE06 0354 7369 7622 - GEBA BEBB.

De andere activiteiten (voor -en na de wedstrijd) worden momenteel nog besproken en zullen later nog aangekondigd worden. U hoeft echter niet te wachten met kaarten bestellen, upgraden zal altijd kunnen!

Bestelling van uw kaarten kan via info@volleykieldrecht.be.

Gelieve steeds uw naam, adres, mail en eventueel telefoon te vermelden bij de bestelling aub. (vergeet ook uw maat voor de fanshirt niet te vermelden)

.

 Liga A 2014-2015 - Asterix Kieldrecht voor het 15e jaar op rij in de bekerfinale 2014-12-29 15:51:34

Beste Asterix sympathisant,

Na de dubbele winst het voorbije weekend tegen Dauphines Charleroi pakten onze dames een ticket voor de bekerfinale op 21 februari 2015 om 17u in het Antwerpse sportpaleis.

Op zich alweer een mooie prestatie van dit jonge team en na het behalen van de 1/8ste finale in de Europese Challenge Cup, een tweede vooropgestelde doelstelling die binnen is.

Als club zetten we door het bereiken van deze finale ook een pracht van een prestatie neer! Ik zeg het graag met cijfers... en begin in het jaar 1996.

Op 17 maart 1996 speelde Asterix voor het eerst in haar geschiedenis de bekerfinale en bracht de beker meteen mee naar Kieldrecht door een klinkende 3-0 overwinning tegen Datovoc Tongeren. (leuke anekdote is dat het datzelfde seizoen reeds in de 1/8 finale werd uitgeschakeld in de beker van Oost-Vlaanderen door... AVO Melsele)

Sindsdien speelde Asterix alleen in 1997 en 2000 géén bekerfinale. Met andere woorden: in 2015 is het onze 18e bekerfinale en de 15e op rij. Een unieke prestatie!

Van de vorige reeds gespeelde 17 finales werden er 11 gewonnen; verliezen deden we tegen Datovoc Tongeren (2003, 2004 en 2005), VDK Gent (2009), Dauphines Charleroi (2012) en VC Oudegem (2013).

Zou Asterix iets met de beker hebben???

Als club, maar zeker ook als supporter mogen we hier trots op zijn!

Men zegge het voort...

PS Noteer met stip in uw agenda 21 februari 2015 - 17u: BEKERFINALE

Maar... bestel uw kaarten voor de bekerfinale via de club aub! Morgen in de late uurtjes is wellicht alle info beschikbaar!

.

 

 Liga A 2014-2015 - Asterix dames goed aangekomen in Klagenfurt 2014-12-10 06:45:43

Met een vertraging van een klein half uurtje vertrokken onze dames en technische staf gisteren vanuit Zaventem richting Venetië. De heerlijke Italiaanse zon maakte de vertraging al snel goed en de sfeer zat er onmiddellijk weer goed in.

De busjes werden opgehaald en er volgde een rit van om en bij de 280km doorheen het prachtige Italiaanse/Oostenrijkse berglandschap. Een zeer vlotte reis via autostrade bracht ons in een kleine drie uurtjes en een tussenstop in Klagenfurt.

Het hotel, dat een beetje uit het centrum gelegen is, werd goed bevonden. Na het avondeten nog een uurtje rust en dan zakten ze af naar de training. De sporthal is een moderne (kleine) zaal met een 330-tal zitjes.

Er werd een goede training afgewerkt, onze dames zijn er klaar voor.

Vanavond om 19u kan u de wedstrijd volgen via de CEV livescore: http://cevlive.cev.lu/DV_LiveScore.aspx?ID=27063

Supporters... op post voor uw pc scherm vanavond!!

Zaterdag aanstaande staat de klassieker onder de klassiekers op de kalender met Asterix-VDK Gent om 20u30 en volgende week woensdag ontvangen wij de Oostenrijkers eveneens om 20u30 in sporthal De Meerminnen te Beveren.

SUPPORTERS OP POST!!!Liga A 2014-2015 - Drie volleybalnominaties Belgisch Sportgala 2014-11-21 19:28:31

Voetbal blijft sport nummer één in België, maar volleybal zit daar kort achter als er wordt gekeken naar het aantal genomineerden voor de Belgische sportprijzen van het jaar. De Yellow Tigers maken kans op de titel sportploeg van het jaar. Daarnaast zijn er twee volleybalbondscoaches genomineerd.

Het Belgische volleybal had in alle categorieën - op de paralympische na - genomineerden op de longlist staan. Frank Depestele, Sam Deroo (sportman van het jaar), Frauke Dirickx, Lise van Hecke (sportvrouw van het jaar) en Sarah Cools (belofte van het jaar) haalden de shortlist van drie genomineerden niet.

In de categorie sportploeg van het jaar viel de Belgische mannenploeg af voor de shortlist, maar de volleybalvrouwen maken wel kans op de nationale sporttitel. Zij krijgen concurrentie van de hockeymannen en de Rode Duivels. Maaseik won in 1997 de titel sportploeg van het jaar en is nog altijd de enige prijs die op het Sportgala aan het volleybal uitgereikt is.

Bij de coach van het jaar waren er drie volleybalmannen genomineerd, waarvan alleen Dominique Baeyens (mannen) de shortlist niet haalde. Voetbalbondscoach Marc Wilmots bevindt zich op het sportgala echter in de minderheid, omdat Vital Heynen (bondscoach Duitse mannen) en Gert Vande Broek (bondscoach Yellow Tigers) de andere twee kanshebbers zijn voor de titel. De twee volleybaltrainers waren allebei al eens genomineerd, maar grepen in respectievelijk 2012 en 2013 naast de eervolle prijs.

De laureaten worden bekendgemaakt op het Sportgala dat op zondag 14 december plaatsvindt.

     

Bron: artikel van www.volleybalkrant.nlLiga A 2014-2015 - Asterix-Barcelona en sportgala 2014-11-06 21:43:46

Beste Asterix sympathisant,

Aanstaande dinsdag spelen we zoals u wellicht al weet onze eerste Europese thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Barcelona in sporthal De Meerminnen te Beveren. En of dit gegeven alleen al niet genoeg is om op 11 november om 20u aan wezig te zijn in Beveren, hebben we vandaag de bevestiging mogen ontvangen dat dé Yellow Tiger onder de Yellow Tigers, hét nummber 9, Freya Aelbrecht de wedstrijd op gang zal komen kloppen. Wees er dus zeker bij !!

Vandaag maakte Sportspress.be de genomineerden bekend voor het Sportgala. Volleybal en dus ook de Yellow Tigers zijn er bij!

Sportvrouw van het jaar (14 kandidaten):
Nominatie voor Frauke Dirickx en Lise Van Hecke

Bij de Sportman van het jaar zijn er nominaities voor Sam De Roo en Frank Depestele (op 30 kandidaten)

Belofte/revelatie van het jaar (20 kandidaten):
Nominatie voor Sarah Cools

Ploeg van het jaar:
(Uiteraard) nominatie voor de Yellow Tigers, maar ook voor de Red Dragons.

Coach van het jaar:
Nominatie voor Gert Vande Broek, ook Vital Heynen (bondscoach Duitsland) en Dominique Baeyens (coach Red Dragons) zijn bij de 10 genomineerden. 30% uit het volleybal dus, alweer het bewijs dat onze sport het goed doet.Liga A 2014-2015 - Asterix dames Liga A missen hun start niet 2014-10-23 18:26:02

Beste Asterix sympathisant,

Gisterenavond werd voor onze dames van Liga A eindelijk het startschot gegeven voor de competitie 2014-2015.

De dames van Barbar Girls waren inmiddels al aan game 2 en waren dus al redelijk goed op dreef. De nieuwe thuisbasis sporthal De Meerminnen bleek echter meteen goed vertrouwen te geven aan onze dames en ze lieten zich van bij het begin gelden. In een degelijke partij volleybal namen ze na anderhalf uur de maat van het buitenlands getinte Barbar Girls met duidelijk 3-0 cijfers.

Zaterdag aanstaande ontvangen onze rood-witten de dames van Amigos Zoersel waarbij het een blij weerzien zal zijn met Lies Eykens, die enkele jaren geleden nog in Asterix shirt actief was.

We maken ook graag van deze gelegenheid gebruik om wat extra reclame te maken voor onze abonnementen voor dit seizoen. De prijs van dit abonnement bedraagt slechts €25 en is geldig voor de 9 reguliere competitiewedstrijden en geeft u een korting van 50% op de inkomprijs van alle andere thuiswedstrijden van Asterix. Het loont echt de moeite!! Zelfs indien u slechts naar 3 reguliere competitiewedstrijden, 2 playoff wedstrijden en 1 Europese wedstrijd kan komen kijken dit seizoen, doet u al voordeel bij de aanschaf van een abonnement!

Voor wedstrijden in LIGA A gelden volgende inkomprijzen:
- voor competitiewedstrijden 6 euro,
- voor playoffs 8 euro, finale 10 euro
- voor europese wedstrijden 10 euro.

Reserveer nu alvast uw abonnement via info@volleykieldrecht.be
Studenten: op vertoon van studentenkaart is de inkomprijs -50%) Alle kinderen jonger dan 14 jaar mogen gratis binnenLiga A 2014-2015 - Asterix wint voor 8e keer supercup 2014-10-06 09:31:34

Zaterdag waren onze Asterix dames een maatje te groot voor Richa Michelbeke waardoor het voor de achtste keer de Supercup mee naar Kieldrecht mocht brengen.

In de eerste set draaiden de dames van Richa Michelbeke nochtans zeer goed mee en kwamen ze zelfs op voorsprong (10-12). Coach Julien Van de Vyver bracht toen Grobelna in voor Van Sas waardoor de set e nde rest van de wedstrijd in een definitieve plooi kantelde (25-21).

In set twee kwamen de Richa dames nog amper in het spel voor (25-9), maar in set drie stonden ze er toch opnieuw. Met een hoge servicedruk moesten de rood-witten bij de les blijven om ook in die derde set het laken naar zich toe te trekken (25-19).

Zonder de WK gangers Strumilo, Cools en Ruysschaert en met een licht geblesseerde Grobelna werd het alsnog een makkelijke overwinning die vooraf door niemand werd voorspeld.

De eerste prijs voor Asterix in het seizoen 2014-2015 staat ondertussen in de (nieuwe)  trofee kast in sporthal De Meerminnen te Beveren!

In Chapelle-lez-Herlaimont werd gisteren een wedstrijd in de 16e finales van de beker van België afgewerkt. Een wedstrijd die ook door Asterix met argusogen gevolgd werd, want de winnaar hiervan wordt onze tegenstander in de achtste finales. De thuisploeg Tchalou volley moest de duimen leggen tegen Forza Oudenaarde die met een klinkende 0-3 overwinning in de achterzak huiswaarts mochten keren.

Asterix dames mogen dus op 2 november op bezoek bij Forza Oudenaarde waar omstreeks 18u00 de wedstrijd zal beginnen met een ticket voor de kwartfinales als inzet!

SUPPORTERS OP POST!!Liga A 2014-2015 - Yellow Tigers gaan door naar de 2e ronde op WK 2014-09-29 13:20:54

Beste Asterix sympathisant,

De meesten onder jullie keken gisterenavond ongetwijfeld ook naar de wedstrijd België-Puerto Rico en zagen onze Yellow Tigers alweer een beresterke partij spelen. Met 3-0 stuurden ze de Puertoricanen huiswaarts en zelf mochten ze een mini-feestje bouwen om hun kwalificatie voor de volgende ronde te vieren.

Om een jubelende coach Gert Vande Broek te citeren uit de Gazet van Antwerpen van vandaag: "Een kwalificatie langs de grote poort!"

Want dat is het zeker! Drie wedstrijden gewonnen met 3-0 en tegen Japan (top 3) en China (top 5) meer dan gewoon wat meegespeeld! Beide teams hadden hun handen meer dan vol met onze Yellow Tigers gesteund door hun geweldig enthousiast supporterslegioen.

Ook de VRT geeft weer present in de volgende ronde want alle wedstrijden worden opnieuw live uitgezonden via CANVAS of OP12!

Om er voor te zorgen dat uw agenda up-to-date is zodat u op het juiste uur voor de buis kan postvatten, geef ik u hieronder het schema van onze Yellow Tigers graag even mee:

Woensdag 01/10/2014 - 17u00 BELGIË - DOMINICAN REP. (Bari)

Donderdag 02/10/2014 - 20u00 ITALIË - BELGIË (Bari)

Zaterdag 04/10/2014 - 17u00 DUITSLAND - BELGIË (Trieste)

Zondag 05/10/2014 - 20u00 CROATIE - BELGIË (Trieste)

Twee zaken zullen u wellicht onmiddellijk opvallen:

Bij onze supporters komt nu de vraag naar boven of wij uitstel gaan vragen om de supercup op een andere dag te spelen aangezien er drie van onze basisspeelsters mee zijn op het WK.

Momenteel bekijkt het bestuur deze ongewone situatie samen met de technische staf...snel meer nieuws hierover!

Voor de Asterix supporter zijn het in ieder geval hoogdagen in het volleybal!

 


 Liga A 2014-2015 - Supercup 2014: Asterix Kieldrecht - Richa Michelbeke 2014-09-25 10:32:33

Beste Asterix sympathisant,

Op 4 oktober wordt in de splinternieuwe Edugo Arena te Oostakker de Supercup georganiseerd.

Asterix neemt het hierin op tegen de verliezende bekerfinalist van vorig seizoen, Richa Michelbeke.

De wedstrijd van de dames begint om 17u00, die van de heren (Knack Roeselare - Precura Antwerpen) om 20u00.

Voor deze wedstrijden zijn alleen dagtickets (geldig voor beide wedstrijden dus) beschikbaar aan €15.

U kan de tickets bestellen via http://www.topvolleybelgium.be/ticketing_supercup2014

Er loopt momenteel nog een actie: 10 kopen + 2 gratis.

Kinderen -12 jaar mogen gratis binnen!

U komt toch ook?Liga A 2014-2015 - Vanavond start voor de Yellow Tigers het WK in Bari 2014-09-23 19:24:41

Beste Asterix sympathisant,

Vanavond start in het Italiaanse Bari het WK voor onze Yellow Tigers. De doelstelling die ze zichzelf hebben opgelegd is doorstoten naar de 2e ronde. Hiervoor moeten ze bij de eerste vier in hun poule eindigen.

De eerste stap hiervoor zal al meteen in de eerste wedstrijd moeten gebeuren door de maat te nemen van Cuba.

Alle wedstrijden van onze Yellow Tigers worden live uitgezonden op de zender OP12, u kijkt toch ook mee? Hoe meer kijkcijfers we halen, des te meer kans we hebben om nog meer volleybal op TV te krijgen!!

Ik geef jullie alvast het programma mee van deze week (1ste ronde):

- Din 23/09/2014 – 20u00 BELGIË – CUBA
- Woe 24/09/2014 – 17u00 BELGIË – JAPAN
- Don 25/09/2014 – 20u00 BELGIË – CHINA
- Zat 27/09/2014 – 10u30 BELGIË – AZERBAIJAN
- Zon 28/09/2014 – 20u00 BELGIË – PUERTO RICO

In de selectie van 14 zitten acht speelsters die een Asterix 'verleden' op hun palmares hebben staan waarvan drie nog steeds actief zijn bij Asterix. En niet te vergeten natuurlijk het duo Vande Broek - Vansnick het trainersduo die eveneens nog steeds actief zijn bij Asterix. Een reden te meer om trots te zijn op dit Nationale Team en een extra inspanning te doen om hen aan te moedigen!
GO GO GO TIGERS!!!Liga A 2014-2015 - Openingsweekend Liga A te Beveren 2014-09-12 10:15:03

Beste Asterix supporter en sympathisant,

In aanloop naar het nieuwe volleybalseizoen van onze Liga A ploeg organiseren wij een Asterix openingsweekend in hun nieuwe thuisbasis, sporthal Meerminnen te Beveren.

KLIK HIER VOOR DE AFFICHE

Op zaterdag 20 september ontvangen wij om 15u00 PTSV Ladies in Black Aachen.

Deze Duitse topper, tot 2 jaar geleden nog bekend als Alemannia Aachen, kan terugblikken op een geslaagd seizoen. In de Duitse beker (DVV-Pokal) werden ze geklopt in de kwartfinales door de latere bekerwinnaar Rote Raben Vilsbiburg. In de Duitse competitie (Bundesliga) bereikten ze voor het eerst sinds hun bestaan de Play-offs en werden daar in de halve finale, na drie wedstrijden op het scherp van de snee, verslaan door de latere Duitse kampioen Dresdner SC. Het team 2014-2015 bestaat uit 3 Tsjechische, 3 Slovaakse, 1 Kroatische, 1 Oostenrijkse, 1 Servische, 1 Israëlische en 1 Duitse speelster. Een mooi internationaal gezelschap dus.

Omstreeks 18u00 organiseren wij dan een persconferentie waarop het voltallige team, inclusief trainersstaf aanwezig zal zijn. Een korte ploegvoorstelling door onze manager, woordje van de trainer en gelegenheid tot interviews met alle aanwezigen staat op het agenda.

Achteraf bieden wij u heerlijke gratis REMO FRIT-jes in onze gerenoveerde cafetaria.

Op zondag 21 september ontvangen wij om 15u00 VC Sneek.

Ook hier staat een topper op het programma uit het buurland ten noorden van ons en ook zij blikken meer dan tevreden terug op het vorige seizoen.

In de Nederlandse competitie eindigden ze slechts op een zevende plaats, maar in een spannende bekerfinale op 23 februari dit jaar konden ze met 1-3 de maat nemen van Peelpush. Het was al van 1992 geleden dat Sneek de beker kon winnen, groot feest dus in februari daar in Sneek!

U ziet het… het beloofd een mooi volleybalweekend te worden op 20 en 21 september in sporthal Meerminnen te Beveren.

We stellen het op prijs als u uw aanwezigheid op 20 september zou willen bevestigen!(zodat we genoeg REMO FRIT-jes in huis kunnen halen J)

Alvast bedankten tot dan!

met sportieve groeten,

Damesvolley Asterix Kieldrecht

Van Cleemput Philip

0473 99 30 58

info@volleykieldrecht.be

www.volleykieldrecht.beLiga A 2014-2015 - Asterix kent eerste tegenstander Europese campagne seizoen 2014-2015 2014-06-12 15:49:16

Beste Asterix sympathisant,

Deze morgen werd in Luxemburg geloot voor de CEV en Challenge Cup 2015.

Klik hier voor de volledige loting van de dames te bekijken - hier voor de loting van de heren

Asterix komt in de 2e Ronde uit tegen de Catalanen van CV Barcelona, eerst thuis (11-13 november), dan uit (25-27 november)

Bij verlies zit ons Europees avontuur er onmiddellijk op, bij winst komen we in de 1/16 finales uit tegen de verliezer van de CEV cup wedstrijd Klagenfurt (GER) - Hämeenlinna (FIN), eerst uit (9-11 december), dan thuis (16-18 december).

Bij winst spelen we de 1/8 finales eerst thuis (13-15 januari), dan uit (20-22 januari) - hier zou Oudegem een mogelijke tegenstander kunnen worden indien ook zij de vorige ronden overleven.

Informatief vermeld ik ook graag de tegenstanders van de andere Belgische teams:

Dames CEV:

Olympiacos Pyreus (GRE) - VDK Gent

Orbita ZTMC-ZNU Zaporozhye (UKR) - Dauphines Charleroi

SK UP Olomouc (CZE) - Gea Happel Amigos Zoersel

Dames Challenge Cup:

VC Oudegem - Schwerin (GER)

Heren CEV:

Loimu Raisio (FIN) - VC Asse Lennik

(Roeselare, Antwerpen en Maaseik spelen Champions League)

Tot zo ver dan deze Europese mededeling...

Wij gaan verder met de voorbereidingen van het volgende seizoen met de daaraan verbonden verplichte verhuis naar sporthal Meerminnen te Beveren. Hou onze website in het oog, want van zodra de voorbereidingskalender klaar is zullen we hem publiceren alsook de competitiekalender(s).

De studenten wensen wij alvast veel succes bij de examens

Aan iedereen wensen wij een heerlijke vakantie toe!

.Dames Liga A 2013-2014 - Trekking beker van België 2014-06-05 21:47:31

Nog voor we met z'n allen met vakantie gaan wordt er achter de schermen volop gewerkt aan de volleykalender voor volgend seizoen.

De competitiekalender is deze week goekgekeurd door de raad van bestuur van de KBVBV, deze zal weldra online te bekijken zijn.

Vanmorgen was er dan de loting van de beker van België in het EVC te Vilvoorde, waardoor ook die kalender nu reeds in een definitieve plooi is gevallen.

Na een snelle analyse, kunnen we volgende (voorzichtige) voorspelling doen trekken:

Parcours BvB 2015 Asterix:

1/8 finale (za 1 of zo 2 november 2014)  tegen Oudenaarde of Thismister of Tchalou Volley

1/4 finale (wo 19 november 2014) tegen Oostende of Farciennes (met thuisvoordeel Asterix)

1/2 finale tegen Charleroi of Tongeren (dit laatste kan ook nog Michelbeke worden) (eerst thuis: za 27 december 2014, dan uit zo 28 december 2014)

De finale gaat door op zaterdag 21 of zondag 22 februari in het sportpaleis te Antwerpen.

Wie de volledige loting even wil bestuderen, klikt hier...

Volgende week donderdag 12 juni wordt in Luxemburg de trekking gedaan voor de CEV Challenge Cup en kennen we ook onze eerste Europese tegenstander voor volgend seizoen.

Na deze loting zullen we onze volledige kalender normaal gezien reeds kunnen opstellen en zal hij ook op onze website gepubliceerd worden.

Tot volgende week voor het Europese bericht vanuit het Asterix kamp...

.Dames Liga A 2013-2014 - Young Yellow Tigers naar EK 2014-04-27 06:25:25

Op het EK kwalificatietornooi in het Griekse Kalamata wonnen de Young Yellow Tigers hun eerste twee wedstrijden tegen Zwitserland en Slovakije met telkens 3-0. Ook de laatste match tegen de tot dan ongeslagen Griekse ploeg brachten de Young Yellow Tigers tot een goed einde en dankzij een 25-16, 25-17 en 25-20 zege plaatsten ze zich voor het EK juniores meisjes in Finland of Estland.
In de eerste set namen de Belgen dadelijk het initiatief (8-1, 13-7) en met gerichte opslagen en goed aanvalswerk ging het naar 16-8. De Griekse aanvalster Strandzali werd goed uit de match gehouden en toen ze toch dreigde met jumpservices, bracht een vervanging soelaas.
In de tweede set gelijkopgaand tot 8-7 en 14-13, maar dan gingen onze landgenoten met een sterke aanval en een uitstekend blok (13 punten tegenover 5 voor de Grieken) op hun elan verder naar tweede setwinst.
In de derde set evenwicht tot 11-11, maar aanvalswerk van Cools en Strumilo zorgden voor de beslissende kloof. Supergoede wedstrijd van de Belgische juniores en slim de wedstrijd uitgespeeld zoals gevraagd.

Speelden voor België: Goliat 18, Van Sas 2, Van Gestel 10, Cools 14, Daniels 2, Strumilo 9, libero Van den Vonder 1. Kwamen in: Van de Vijver 1, Degreve.

Persoonlijk resultaten:

Zwitserland-België

België-Slovakije

België-Griekenland

PROFICIAT AAN HET GANSE YOUNG YELLOW TIGERS TEAM!!

.Dames Liga A 2013-2014 - Nationale junioren op EK kwalificatietornooi in Griekenland 2014-04-24 12:07:54

Woensdag vertrok de Belgische delegatie richting Kalamata (Griekenland) voor het EK-kwalificatietornooi. De eindronde van dit EK voor meisjes U19 zal later dit jaar plaatsvinden in Estland en Finland van 16/08 tot 24/08.

Het wordt voor deze meisjes de laatste kans om aan een EK deel te nemen, want voordien konden ze zich nog nooit plaatsen. Dat wordt dus een bijkomende uitdaging voor deze groep. Het feit dat ze dus een beetje internationale ervaring missen, kan misschien één van de handicaps zijn. Omdat coach Julien Van de Vyver verschillende speelsters (uit drie verschillende projecten) kon selecteren op elke positie, wachtte hij bewust tot na de drie oefenwedstrijden tegen Duitsland van vorig weekend om zijn definitieve selectie bekend te maken. (Ter info: Er werd 1x met 3-0 gewonnen en 2x met 1-3 verloren) In deze definitieve selectie zitten maar liefst vijf Asterix rookies: Elise Van Sas, Céline Van Gestel, Sarah Cools, Dominika Strumilo, Lisa Van den Vonder. Behoren ook tot de selectie: Karolina Goliat (VDK Gent Dames), Linde De Grève, Jodie Guilliams, Silke Van Avermaet, Britt Herbots (TSV Vilvoorde), Bente Daniëls, Jutta Van de Vyver (Oudegem).

Onze jonge Belgen zijn terecht gekomen in een zwaar onderschatte poule volgens coach Van de Vyver, die minder gerust is in de concurrentie op het kwalificatietoernooi:
“Het feit dat Griekenland het toernooi wil organiseren, bewijst dat ze geloven in een mogelijke kwalificatie. Met deze lichting – o.a. met een 1m90 grote Nederlandse Dempi met Griekse ‘roots’ – eindigden ze 5de op het EK van hun categorie. Bij de jeugd en de juniores kunnen twee, drie goede speelsters hun stempel drukken op de resultaten, maar dat is niet meer waar bij de seniores.
Slovakije is bij de jeugd altijd een te duchten tegenstander en dat we Zwitserland niet mogen onderschatten, zagen we op één van de Achtlandentoernooien. De doelstelling is natuurlijk de eerste plaats halen, maar in deze homogene groep kunnen we ook nog kwalificatiekansen behouden met een tweede plaats en een bijkomende derde ronde.”

Het programma:
- Donderdag 24/04: 17u30 België – Zwitserland; 20u Griekenland – Slovakije.
- Vrijdag 25/04: 17u30 België – Slovakije; 20u Griekenland – Zwitserland.
- Zaterdag 26/04: 17u30 Slovakije – Zwitserland; 20u Griekenland – België.

U kan onze meisjes mentaal steunen door de wedstrijd via livescore te volgen. Om u het opzoekwerk te besparen, geef ik u graag hieronder de rechtstreekse links mee:

Donderdag 24/04: 17u30 België – Zwitserland - http://cevlive.cev.lu/DV_LiveScore.aspx?ID=26405

Vrijdag 25/04: 17u30 België – Slovakije - http://cevlive.cev.lu/DV_LiveScore.aspx?ID=26407

Zaterdag 26/04: 20u00 België – Griekenland - http://cevlive.cev.lu/DV_LiveScore.aspx?ID=26410

Voilà, geen excuus meer om deze jonge leeuwinnen niet te kunnen steunen!! yes

PS: voorlopig nergens gevonden waar men de wedstrijd ool live in beeld kan volgen, maar van zodra deze info ons bereikt, sturen wij hem onmiddellijk ook naar u door!!

Sportieve groeten,

Asterix infobalieDames Liga A 2013-2014 - Kieldrecht kaapt hoofdaandeel prijzen weg bij Volleyproms 2014-04-18 06:29:55

Gisteren werd in feestaal De Mortil te Affligem de jaarlijkse Volleyproms georganiseerd. Kieldrecht ging daar met het leeuwendeel van de prijzen aan de haal. Met Kaja Grobelna als speelster en Gert Vande Broek als trainer van het jaar pakten we met Asterix de hoofdprijzen.

Eerder op de avond werd Karolina Goliat al uitgeroepen als rookie van het jaar. Ook Karolina heeft Kieldrechtse roots want begon haar volleybalcarrière in Kieldrecht en woont daar nog steeds! Sinds begin dit seizoen laat zij haar toptalent zegevieren bij VDK Gent.

Als club zijn wij dan ook enorm trots op de individuele prijzen die onze leden behaalden. Profociat aan alle laureaten!

.Dames Liga A 2013-2014 - Droomstart voor Asterix in play off finale 2014-04-07 13:34:21

Zaterdag speelden onze Liga A dames misschien wel hun beste wedstrijd van het seizoen tot hiertoe. De eerste wedstrijd van een 'best of three' in de playoff finale tegen Charleroi werd gewonnen met 0-3 (18-25, 22-25, 21-25). Met deze gedroomde, maar onverhoopte zege nemen zij nu een optie op de 8ste landstitel voor Asterix Kieldrecht.

Via deze weg doen wij dan ook een oproep aan al onze supporters om zaterdagavond af te zakken naar sporthal Kriekeputte om 20u30 om onze jonge dames de nodige steun te geven die zij verdienen en hen zo mee te helpen om die wel verdiende kampioenstitel binnen te halen.

Dresscode: rood/wit/zwart en graag met zoveel mogelijk trommels, toeters en bellen!! Maar vergeet ook niet om deze week uw stembanden met het nodige respect te behandelen zodat u ze zaterdag optimaal kan gebruiken!!

BE THERE !!!

.Dames Liga A 2013-2014 - Gert Vande Broek ontvangt internationale Sport Science Award 2014-03-31 09:43:50

Aanstaande vrijdag wordt onze coach Gert Vande Broek ontvangen in het Zwitserse Lausanne door de bestuurslui van de FIVB waar hij de Sport Science Award in ontvangst mag nemen.

Deze internationale prijs, die projecten en onderzoeken in verband met wetenschap in de sport bekroont, heeft Gert te danken aan zijn bijdrage in het domein van volleybal, geneeskunde en wetenschap. Meer specifiek voor zijn bijdrage aan het onderzoek in coaching- en motivatiepsychologie, iets waar hij in zijn 21 seizoenen bij Asterix Kieldrecht en ook de laatste jaren als bondscoach de nodige ervaring heeft in opgebouwd.

Als er iemand uit het 'Asterix huis' dergelijke prijs in ontvangst mag nemen, maakt ons dat als club uiteraard heel trots.

Vanwege de hele Asterix familie wensen we Gert dan ook van harte proficiat met deze award!

.Dames Liga A 2013-2014 - Asterix begint als leider aan de play offs 2014-02-03 14:56:06

Tot de laatste speeldag hebben we moeten wachten om onze kalender voor de play-off 1 te kennen.

Asterix Kieldrecht, Dauphines Charleroi, VDK Gent en VC Oudegem zullen het onder elkaar mogen uitmaken wie op 5 en 12 april de play-off finale zal mogen spelen.

Asterix dat al een aantal weken zeker was van de eerste plaats kon de focus vooral richten op de bekerfinale van aanstaande zaterdag waar het Michelbeke als tegenstander zal treffen in de Antwerpse Lotto Arena. Het verlies van vorige zaterdag tegen Charleroi hoeft dan ook geen enkele verdere betekenis te hebben. Het versterkte Charleroi liet wel in de kaarten kijken en toonde zich een waardige titelkandidaat waar alle ploegen de handen vol mee zullen hebben tijdens de playoffs!

Maar eerst is er dus nu aanstaande zaterdag de bekerfinale tegen Richa Michelbeke om 17u00. De speelsters zullen zeker op scherp staan, wij hopen dat ook onze supporters hun beste beentje (stem) zullen voorzetten.

Ongeacht bij winst of verlies, bouwen we 's avonds een feestje in onze cafetaria van sporthal Kriekeputte. De deuren gaan open om 21u30 en er is een happy hour vanaf 22u!

Graag geef ik u als afsluiter nog de playoff 1 kalender mee:

KALENDER PLAY-OFF 1
             
WEEKEND 1        
             
zat 22/02/2014 20u30   VDK GENT DAMES A  -  ASTERIX KIELDRECHT
zat 22/02/2014 20u30   DAUPHINES CHARLEROI  -  VC OUDEGEM A
             
WEEKEND 2        
             
zat 1/03/2014 20u30   ASTERIX KIELDRECHT  -  DAUPHINES CHARLEROI
zon 2/03/2014 18u00   VC OUDEGEM A  -  VDK GENT DAMES A
             
WEEKEND 3        
             
zon 9/03/2014 18u00   VC OUDEGEM A  -  ASTERIX KIELDRECHT
zat 8/03/2014 20u30   DAUPHINES CHARLEROI  -  VDK GENT DAMES A
             
WEEKEND 4        
             
zat 15/03/2014 20u30   ASTERIX KIELDRECHT  -  VC OUDEGEM A
zat 15/03/2014 20u30   VDK GENT DAMES A  -  DAUPHINES CHARLEROI
             
WEEKEND 5        
             
zat 22/03/2014 20u30   DAUPHINES CHARLEROI  -  ASTERIX KIELDRECHT
zat 22/03/2014 20u30   VDK GENT DAMES A  -  VC OUDEGEM A
             
WEEKEND 6        
             
zat 29/03/2014 20u30   ASTERIX KIELDRECHT  -  VDK GENT DAMES A
zat 29/03/2014 20u30   VC OUDEGEM A  -  DAUPHINES CHARLEROI
             
BEGINRANGSCHIKKING - CLASSEMENT DE DEPART
             
      1. Asterix Kieldrecht 6  
      2. Dauphines Charleroi 4  
      3. VDK Gent Dames A 2  
      4. VC Oudegem A 0  


Dames Liga A 2013-2014 - Asterix Kieldrecht opnieuw in bekerfinale 2013-11-18 10:51:23

Beste Asterix sympathisant,

Het is misschien een overbodig bericht, maar de fierheid en trots op dit jonge Asterix team is zo groot dat we het van de daken willen schreeuwen! surprise

"Op zaterdag 8 februari spelen onze dames Liga A de bekerfinale om 17u00 tegen Richa Michelbeke!"

Het voorbije weekend toonden onze jonge tijgers zich twee maal de sterkste tegen VC Oudegem.

Het verschil? Zeer miniem... moeilijk te zeggen... het hing van slechts kleine details af! Er stonden twee winnaars op het terrein waardoor het damesvolleybal in het algemeen dit weekend weer heeft gewonnen! We kregen twee super spannende wedstrijden te zien met twee teams die streden alsof hun leven er van af hing, maar waarbij de sportiviteit steeds de bovenhand nam!

Er kan er uiteindelijk maar eentje naar de finale gaan en we steken het uiteraard niet weg dat wij daar enorm gelukkig mee zijn. De loting voorspelde een moeilijk parcours en dat is het dan ook geworden.

Al in de achtste finale moesten onze rood-witten alle zeilen bijspannen om Amigos Zoersel in een vijfsetter uit de beker te spelen. De kwartfinale tegen de koploper in Liga B, Barbar Girls, was ook niet de makkelijkste tegenstander, want ook zij waren nog steeds ongeslagen in hun competitie. Ze konden er slechts twee sets de spanning inhouden waardoor Asterix, achteraf bekeken, toch vrij vlot won met 0-3 en zich zo voor het 21ste jaar op rij kon plaatsen voor de halve finales in de beker van België. Daarin bracht de loting ons bij de bekerwinnaar van vorig seizoen, VC Oudegem. We kregen dus de kans om in twee wedstrijden revanche te nemen op de verloren finale van vorig jaar, wat we dus ook deden! Zaterdag wonnen we in sporthal Kriekeputte met 3-2 en zondag in sporthal Ouburg met 1-3.

SUPPORTERS OP POST DUS OP ZATERDAG 8 FEBRUARI IN DE LOTTO ARENA TE ANTWERPEN!

Hou onze website in het oog, want binnenkort zullen wij de prijzen en formules voor deze hoogdag in het volleybal bekend maken!

www.volleykieldrecht.beDames Liga A 2013-2014 - Vrouwenvolleybal zit duidelijk in de lift... 2013-11-07 12:02:35


Deze morgen werden de genomineerden bekend gemaakt voor sportman, sportvrouw,... van het jaar!
Het vrouwenvolleybal zit maar liefst in 3 verschillende groepen:
Sportvrouw: Valerie Courtois, Frauke Dirickx en Lise Van Hecke
Coach van het jaar: Gert Vande Broek
Team van het jaar: Volleybal vrouwen

http://sporza.be/cm/sporza/ander_nieuws/131107_Genomineerden_sportman_sportvrouwDames Liga A 2013-2014 - Kalenderwijziging 2013-10-08 06:43:11

Beste Asterix sympathisant,

Graag geef ik u via deze weg een kalenderwijziging door:

De bekerwedstrijd in en tegen Amigos Zoersel werd verplaatst naar dinsdag 15 oktober 2013 om 20u30.

SUPPORTERS OP POST !!

 Dames Liga A 2013-2014 - U kan ook thuis live mee volgen 2013-09-28 10:53:02

Beste Asterix supporter,

Vanavond start de competitie 2013-2014 bij onze Dames Liga A met een thuiswedstrijd om 20u30 in onze vertrouwde sporthal Kriekeputte tegen Datovoc Tongeren.

Indien u er wegens omstandigheden toch niet kan bij zijn, kan u vanaf heden alle wedstrijden van de Dames Liga A op uw pc volgen via livescore.

Klik op onderstaande link en kies de wedstrijd die u wenst te volgen.

http://www.volleyvvb.be/?page_id=3729#MENUDames Liga A 2013-2014 - TopVolley Jaarboek 2013 2013-09-27 09:16:56

Bestel hier het TopVolley Jaarboek 2013

Het Topvolley Jaarboek is een nationaal product dat alle volleybalreeksen overstijgt, het verhaal van zowel de vrouwen als de mannen brengt, zowel seniors als jeugd aan bod laat, indoor- maar ook beachvolley belicht, deelnames aan het EK en de Europese competitie beschrijft.

In samenwerking met TopVolley Belgium willen wij deze prachtige uitgave mee promoten.

Via een eenvoudige klik hier, kan u het inschrijvingsformulier afdrukken, invullen en vervolgens doorsturen naar onze clubsecretaris Walter Poppe.

Als u daarna dan ook nog €10 overschrijft op onze rekening, mag u zich begin 2014 de trotse bezitter noemen van het TopVolley Jaarboek 2013.

 Dames Liga A 2013-2014 - Heuchelijk Asterix nieuws 2013-09-25 05:26:11

Het bestuur van Asterix Kieldrecht is opgetogen u de geboorte te mogen aankondigen van Bente, zoontje van Ester Lowette en Jan Van Winckel.

Bente is gisterenmiddag geboren in Jeddah, weegt 2920g, is 51cm groot en is kerngezond.

Wij wensen de trotse ouders en grootouders dan ook van harte proficiat!Dames Liga A 2013-2014 - Asterix Kieldrecht fier op volleydames 2013-09-14 10:45:30

Waarschijnlijk zat gisterenavond iedere volleybalminnende Belg voor zijn of haar buis gekluisterd en heeft die mee kunnen genieten van de spannende halve finale van onze Yellow Tigers in en tegen Duitsland.

Jammer genoeg moesten ze alsnog een 0-2 voorsprong uit handen geven aan een sterk en van ervaring overlopend Duits team gesteund door een kleine 9000 supporters in de zaal.

Hopelijk wordt de uitspraak van voetbal legende Gary Lineker niet overgenomen in onze volleybalwereld en omgezet naar:

"Volleybal is een simpel spel: twee teams van zes spelers kloppen een bal over een net en uiteindelijk winnen de Duitsers'.

Doch moeten we de fierheid en de trots opnieuw snel de bovenhand laten nemen om deze 'ontgoocheling' want vanavond gaan onze Yellow Tigers weer aan de bak, tegen Servië, met een bronzen medaille als inzet. Wij kunnen met z'n allen om 17u00 op onze nationale tv (OP12) mee supporteren!

Ook onze regionale zender TV Oost maakte gisteren een voorbeschouwing van de wedstrijd én van onze nationale ploeg waarin acht speelsters met een Asterix heden of verleden actief zijn en waarin zij het succes van het Asterix project onderstrepen.

Via de link hieronder kan u deze reportage herbekijken.

http://www.tvoost.be/nl/2013-09-13/asterix-kieldrecht-fier-op-volleydames/#.UjQ9a8a-1cY

 

 Dames Liga A 2013-2014 - Yellow Tigers morgen in café Corsari 2013-09-02 11:25:22

De Belgische volleyploeg vertrekt woensdag om 9u50 vanuit Zaventem naar Zürich om er deel te nemen aan het EK voor vrouwen.

De avond voordien – om 21u30 – zijn ze op één nog te gast in café Corsari.

Omwille van enkele lichte twijfelgevallen maakt coach Gert Vande Broek zijn definitieve selectie pas dinsdag bekend na de laatste trainingen in het Euro Volleycenter in Vilvoorde.

De Yellow Tigers beginnen vrijdag om 20u30 aan het EK in een wedstrijd tegen Frankrijk.Ereklasse 2012-2013 - Nina Coolman speelt volgend seizoen in Frankrijk 2013-08-01 07:04:44

Als laatste van de vertrekkers van vorig seizoen kregen we gisteren het bericht binnen dat Nina Coolman volgend seizoen te bewonderen zal zijn in de Franse competitie. Met haar nieuwe club Paris Saint Cloud (vorig seizoen 5e in de competitie) zal zij het onder andere moeten opnemen tegen haar ex-Asterix teamgenoten Freya Aelbrecht en Ilka Van de Vyver (Cannes). Meer info over de nieuwe club van Nina kan je vinden op de club website: http://www.stadefrancaisparis-saintcloudvolley.com/

Het bestuur en supporters van Asterix wensen haar dan ook veel succes bij deze nieuwe stap in haar volleybalcarriere.

.Ereklasse 2012-2013 - Asterix nog op zoek naar één jeugdcoach 2013-06-26 06:47:22

Voor het seizoen 2013-2014 is Asterix nog op zoek naar een jeugdcoach voor de préminiemen om hen de eerste 'knepen' van onze prachtige volleybalsport aan te leren.

Geïnteresseerden kunnen hierover contact nemen met Leen Goeminne via leengoeminne@telenet.be

.

 

 Ereklasse 2012-2013 - Asterix loot Europese volleybal grootmacht Ekaterinburg 2013-06-20 09:32:05

Deze morgen om 10u vond de loting plaats voor de wedstrijden in de CEV-cup 2013-2014.

Als voorlaatste en laatste ploeg kwamen respectievelijk Ekaterinburg en Asterix uit de bokaal wat ons meteen een mooie affiche oplevert.

Asterix speelt eerst uit op 22,23 of 24 oktober en een weekje later 'thuis' in het EVC te Vilvoorde op 29,30 of 31 oktober.

Weldra zal de exacte datum van de thuiswedstrijd bekend gemaakt worden, maar hou nu alvast deze data vrij in uw agenda!!

 

PS noteer ook de datum van ons volleybaltornooi op 10 en 11 augustus op het voetbalterrein naast onze sporthal! Doe mee of kom zeker eens een kijkje nemen en snuif eens mee van de onvergetelijke sfeer!

.Ereklasse 2012-2013 - Sterke prestatie van nationale damesploeg in Euroleague 2013-06-18 15:44:30

Het voorbije weekend zagen we onder leiding van bondscoach Gert Vande Broek en zijn assistent Kris Vansnick en sterk presterende nationale ploeg in de Sportoase te Leuven.

Zij namen er de maat van de regerende Europese kampioen Servië (3-1), de vice-kampioen Duitsland (3-2) en tot slot wonnen ze overtuigend met 3-0 van Israël.

De "Yellow Tigers" hebben dus hun start zeker niet gemist!

Het Yellow Tigers team: Dirickx, Aelbrecht, Rousseaux, Leys, Gillis, Horemans, Courtois, Vandesteene, Bland, Van de Vyver, Coolman, Biebauw. (Van Hecke sluit volgend weekend ook aan bij de groep)

Proficiat en... GO GO GO YELLOW TIGERS!!!

 

.Ereklasse 2012-2013 - Sterke prestatie van nationale damesploeg in Euroleague 2013-06-17 09:49:03

Het voorbije weekend zagen we onder leiding van bondscoach Gert Vande Broek en zijn assistent Kris Vansnick en sterk presterende nationale ploeg in de Sportoase te Leuven.

Zij namen er de maat van de regerende Europese kampioen Servië (3-1), de vice-kampioen Duitsland (3-2) en tot slot wonnen ze overtuigend met 3-0 van Israël.

De "Yellow Tigers" hebben dus hun start zeker niet gemist!

Het Yellow Tigers team: Dirickx, Aelbrecht, Rousseaux, Leys, Gillis, Horemans, Courtois, Vandesteene, Bland, Van de Vyver, Coolman, Biebauw. (Van Hecke sluit volgend weekend ook aan bij de groep)

Proficiat en... GO GO GO YELLOW TIGERS!!!

.Ereklasse 2012-2013 - Laura Heyrman volgend seizoen in het Italiaanse Modena 2013-06-06 06:53:14

In deze prachtige PalaPanini sporthal in het Italiaanse Modena zal Laura Heyrman in het seizoen 2013-2014 mee het mooie weer mogen maken.

Proficiat Laura met deze mooie transfer!

.

 Ereklasse 2012-2013 - Lise Van Hecke voor twee jaar naar Piacenza 2013-05-31 06:27:52

Ex-Asterix speelster Lise Van Hecke tekende voor twee jaar bij Piacenza. De 20-jarige Lise Van Hecke gaat volgend seizoen de kleuren verdedigen van de Italiaanse topclub Piacenza. De twee voorbije seizoen was ze reeds aan de slag in Italië, meer bepaald bij Urbino.

Wij wensen haar opnieuw veel succes bij haar nieuwe club!

Het Asterix bestuur.

 Ereklasse 2012-2013 - Trekking beker van België 2013-2014 2013-05-30 20:07:33

Beste Asterix sympathisant,

Donderdag 30 mei 2013 om 11u heeft de trekking plaats gevonden van de beker van België voor het seizoen 2013-2014.

U kan de volledige trekking raadplegen via onderstaande link.

Asterix Kieldrecht (samen met alle andere ploegen uit Liga A) komt pas in actie vanaf de 1/8ste finale. Daar kan u Asterix vinden naast wedstrijd nummer 14. Het verdere parcours kan u dan zelf uitstippelen. Zeker is dat wij VDK Gent alleen in de finale kunnen ontmoeten maar dat we (als we zo ver geraken) een top-affiche zullen hebben in de halve finale op zaterdag 21 december 2012. Onze enige mogelijke thuiswedstrijd in deze bekercampagne trouwens, dus noteer nu alvast deze datum met stip in uw agenda.

Klik hier om de volledige trekking te bekijken...

groeten en alvast een prettige vakantie

Asterix KieldrechtEreklasse 2012-2013 - Asterix Kieldrecht in Top 30 van ranking Europese clubs 2013-05-11 10:53:17

Nu alle competities afgelopen zijn, is er ook weer een nieuwe Europese ranking voor clubs opgemaakt.

Hierin staat Asterix Kieldrecht als enige Belgische damesteam in de Top 30 op een mooie 28ste plaats met 41 punten.

Deze klassering is geïnspireerd op de UEFA-coëfficiënten en laat toe het belang van de diverse clubs in Europa te rangschikken gebaseerd op de resultaten van de 5 laatste seizoenen in de diverse Europese bekercompetities, in volgorde van belang: CEV Champions League, CEV Cup en de Challenge Cup.

Als we dan verder naar beneden kijken in deze ranking, vinden we nog enkele Belgische damesteams terug. VDK Gent op plaats 38 met 31 punten, Dauphins Charleroi op plaats 59 met 19 punten, Hermes Oostende op plaats 131 met 2 punten, VC Oudegem op plaats 144 met 1 punt en tot slot Tongeren op plaats 153 met 0 punten.

U kan de volledige ranking zelf ook bekijken via onderstaande link:

http://www.sportuitslagen.org/klassering-volleybal-ranking-europese-clubs-dames-s3-c2188-l0.html

Sportieve groeten,

vanwege een trots Asterix bestuur!Ereklasse 2012-2013 - Zondagmiddag om 16u belle in play off finale 2013-04-21 10:39:01

Beste Asterix supporter,

Gisterenavond in een kolkend Kriekeputte hebben onze dames een dijk van een wedstrijd neergezet. Ze wonnen na een spannende wedstrijd met 3-1 van VDK Gent en dwongen op die manier een belle af.

De setstanden van gisterenavond zeggen genoeg over het spanningsniveau: 25-22 / 34-32 / 22-25 / 25-23

Deze middag om 16u spelen we de belle opnieuw in sporthal Kriekeputte.

!! ALLE SUPPORTERS OP POST - SAMEN ZIJN WE STERK !!Ereklasse 2012-2013 - Zowel speelster als rookie van het jaar komen uit het Asterix nest 2013-04-15 21:35:04

Dinsdagavond werd in Grimbergen de uitslag van de jaarlijkse verkiezing van speelster, rookie en trainer van het jaar bekend gemaakt tijdens de 25ste editie van de volleyproms.

Met trots willen wij jullie langs deze weg aankondigen dat onze teamcaptain Sarah Smits werd verkozen tot speelster van het jaar en Kaja Grobelna werd uitgeroepen tot rookie van het jaar. Trainer van het jaar werd Stijn Morand.

Vanwege de Asterix familie wensen wij hen alle drie van harte proficiat!

De drie laureaten zijn zaterdag te gast in sporthal Kriekeputte waar u hen dan ook persoonlijk kan feliciteren.

Allen op post!!

Toch ook nog even vermelden dat bij de mannen de hoofdprijzen naar kersvers landskampioen Knack Roeselare gingen met Hendrik Tuerlinkcx (beste speler) en Emile Rousseaux (beste trainer). Ook hen wensen wij van harte proficiat met enerzijds de landstitel met hun club en anderzijds hun persoonlijk succes op de volleyproms.

Arturo Di Giacomo werd voor de vierde keer verkozen tot scheidsrechter van het jaar.

 

 Ereklasse 2012-2013 - Play off finale start vandaag 2013-04-13 09:23:30

Beste Asterix sympathisant,

Vandaag gaat de play off finale van start. In sporthal Bourgoyen wordt vanavond om 20u30 de eerste wedstrijd in de play off finale afgewerkt tussen VDK Gent en Asterix Kieldrecht.

Volgende week zaterdag, 20 april, om 20u30 is er dan de terugwedstrijd in sporthal Kriekeputte te Kieldrecht, een eventuele belle op zondag 21 april ook in Kieldrecht.

Wij hopen op beide wedstrijden te kunnen rekenen op de vocale steun van onze supporters.

Om jullie alvast een beetje in de sfeer te brengen, hebben wij ook nu weer een promotie filmpje gemaakt.

Klik op onderstaande link en geniet een drietal minuten mee ...

Hopelijk dan tot vanavond of zeker tot volgende week!!

 

LINK NAAR PROMOTIEFILM PLAY OFF FINALE 2013

 Ereklasse 2012-2013 - Info van enkele ex-Asterix dames in het buitenland 2013-04-01 09:45:11

Beste Asterix sympathisant,

Met de nodige trots willen wij u via deze weg melden dat onze twee ex-Asterix dames Freya Aelbrecht en Ilka Van De Vyver zaterdag de French Cup hebben gewonnen. Met hun team Cannes wonnen ze van Calais en pakten zo in hun eerste jaar bij deze Franse topclub al hun eerste prijs!

Op 11 maart won Charlotte Leys (al iets langer ex-Asterix, maar nog steeds niet vergeten smiley) voor het tweede jaar op rij de Poolse Cup met haar team Dabrowa Górnicza.

Op 3 maart won Anne Buys met haar team Schweriner SC na winst tegen Wiesbaden de DVV Pokal in Duitsland.

Voorlopig blijft dus alleen nog Laura Heyrman een beetje op haar honger zitten, alhoewel een derde plaats in de Bundesliga op het einde van de reguliere Duitse competitie is op zich ook al een mooie prestatie natuurlijk. Momenteel speelt ze de kwartfinales in de play offs met haar club DSC Dresden.

Aan allen: PROFICIAT VANWEGE DE ASTERIX FAMILIE !!

Ook wil ik al even een beeld meegeven van de nieuwe top tallenten die volgend seizoen de Asterix kleuren komen verdedigen en wie weet ook over enkele jaren in een buitenlandse club successen kunnen boeken zoals hun collega's hierboven.

Van links naar rechts op de foto:

Nathalie Lemmens, Dominika Strumilo, Stephanie Van Bree, Sarah Cools, Elise Van Sas en Lisa Van Den Vonder. Op deze foto met nieuwkomers ontbreekt nog Jasmien Biebauw.

 

met vriendelijke groeten,

Het Asterix bestuur.

 

 

 

 

 

 Ereklasse 2012-2013 - Asterix Kieldrecht volgend seizoen... nieuws van op de steiger van de visvijver... 2013-03-18 18:28:49

Beste sympathisant,

Steeds vroeger en vroeger worden de ploegen verplicht om te gaan praten met speelsters,

om een team voor het volgend seizoen op poten te krijgen.

 

Een ongezonde toestand, maar wat doe je eraan?

Als je niet mee op de transfermolen zit dan blijft er niks meer over in het kleine volleybalvijvertje.

Ook de Asterix 'vissers' hebben uiteraard de voorbije weken niet stil gezeten.

Een aantal namen circuleerden al een tijdje, ... de geruchtenmolen gaat soms bepaalde besprekingen vooraf...

 

Maar goed we zijn rond en daarom nu de namen …

 

Blijvers zijn alvast kapitein Sarah Smits, onze middenspeelsters Sarah Coppens en Linde Hervent,

libero Britt Ruysschaert en ons jong aanvallend geweld Celine Van Gestel en Kaja Grobelna.

 

Versterking en ervaring komt er met Jasmien Biebauw op de spelverdeling en Stephanie Van Bree als receptie-hoek.

Nathalie Lemmens (middenaanval) studeert dit jaar af in Vilvoorde en zal onze middenaanval komen ondersteunen.

 

In het kader van onze samenwerking met de VVB zal de ploeg worden aangevuld met vier jonge elementen,

die ook volgend jaar nog in Vilvoorde les volgen op de Topsport School.

Dit zijn:

Elise Van Sas (spelverdeling)

Sarah Cools (receptie-hoek)

Dominika Strumilo (receptie-hoek)

Lisa Van Den Vonder (libero)

 

Zoals reeds gemeld keert Laura De Schrijver terug naar VDK Gent.

 

Arianne Horemans en Simone Legerstee hebben beiden een voltijdse job.

Zij kunnen zodoende het gevraagde trainingsschema niet meer invullen en zoeken allebei een nieuwe sportieve uitdaging.

 

Elena Neve gaat het volgende seizoen alles zetten op het afwerken van haar studie.

Met veel stages e.d. zal dit niet meer combineerbaar zijn met topvolleybal.

 

Nina Coolman, onze sterkhouder in de aanval, acht de tijd rijp voor een buitenlands avontuur.

 

Blijft nog Jolien Wittock. Jolien werkt aan een lange en moeilijke revalidatie na haar schouderoperatie.

Hier zal de tijd raad brengen. Blijft natuurlijk dat voor iemand met het talent van Jolien bij Asterix de deur altijd openstaat.

 

sportieve groeten,

De Asterix vissers...Ereklasse 2012-2013 - Nieuws uit de ziekenboeg... 2013-01-14 12:51:21

Beste supporter, sympathisant,

Hier een beetje nieuws uit onze ziekenboeg, we laten de speelsters zelf aan het woord:

 

Jolien Wittock:

Op 24 september was het zover. Dr. Declercq heeft het kapsel van mijn schouder aangespannen en 2 schroeven in mijn acromion gezet.

Eens uit het ziekenhuis begon mijn lange weg van revalidatie.

De dokter had eerst gezegd dat ik 4 maanden na de operatie receptie zou kunnen nemen, na 5 maanden zou kunnen toetsen en na 6 à 7 maanden terug zou kunnen aanvallen. Nu zijn we 3,5 maanden na de operatie. Elke week sta ik 5 keer bij de kiné voor 1,5 tot 2u. Ook ga ik af en toe zwemmen en doe ik oefeningen in het water. De revalidatie verloopt niet zoals verwacht. Mijn schouder heeft nog niet de mobiliteit die het zou moeten hebben, waardoor het nog langer zal duren vooraleer ik terug op het veld zal staan.

Op 25 februari moet ik terug op controle bij de dokter. Hij zal dan de balans opmaken en een uitspraak doen over wanneer ik terug zal mogen beginnen volleyballen. Tot dan is het ‘vollenbak’ revalideren.

Groetjes, Jolien.

 

Linde Hervent:

Ik ben geblesseerd sind de match tegen VDK op 3 november 2012 en op 15 november 2012 ben ik geopereerd aan mijn voorste kruisband en meniscus. De gemiddelde duur van de revalidatie is 6 maanden, dus ik heb nog wel even te gaan! Mijn revalidatie loopt goed, alles zit momenteel op schema! Zoals de meesten al zullen gezien hebben loop ik zonder krukken en sinds 2 weken ben ik alweer aan het fietsen. Hopelijk blijft alles goed verlopen!

Groetjes Linde.

 

Nina Coolman:

Ik heb een stressfractuur op mijn kuitbeen. Een stressfractuur is eigenlijk een klein breukje die ontstaat bij overbelasting, voornamelijk bij veel springen, lopen, sprinten,... 

Sinds deze zomer loop ik al rond met deze pijn maar die beterde in oktober. Omdat het in december weer erger werd hebben we toch maar besloten om het in de maand januari te laten rusten. 

Ik train nu dus niet mee maar ben altijd aanwezig op de training. Julien maakt telkens een programma voor mij met vooral buik - en rugspieroefeningen en schouderoefeningen. Ik moet ook veel fietsen. 

Tegen eind januari zal ik weer mee trainen met de groep en het springen op training rustig aan opbouwen zodat ik weer na verloop van tijd stressfractuurvrij kan meespelen.

Groetjes, Nina.Ereklasse 2012-2013 - Kaarten Bekerfinale beschikbaar 2013-01-05 11:29:50

Beste supporters,

De verschillende formules voor de bekerfinale op 17 februari zijn beschikbaar...

OPGELET: Nieuw vanaf dit jaar is dat het genummerde zitplaatsen zijn.

Enkel de kaarten aangekocht bij Asterix Kieldrecht verzekeren u van een plaatsje bij de Asterix supporters!!!

Tijdens de dames wedstrijd zitten wij dan in de onderste ring, tijdens de herenfinale verhuizen we naar de bovenste ring!

Klik hier voor meer info over de verschillende formules!

Wij hopen uiteraard alweer te kunnen rekenen op een talrijke opkomst van alle Galliërs!!

Als alles goed verloopt zullen er al kaarten beschikbaar vanavond op de wedstrijd Asterix Kieldrecht - Smash Oud-Turnhout.Ereklasse 2012-2013 - Uitnodiging nieuwjaarsreceptie 2013 2013-01-02 09:29:40Ereklasse 2012-2013 - Amigos Zoersel - Asterix waarschijlijk live te volgen 2012-12-01 06:27:24

Beste Asterix sympathisant,

 

De technologie staat niet stil de dag van vandaag...

Onze supporters die de verplaatsing naar Zoersel niet kunnen maken om diverse redenen, maar die wel in de buurt zijn van een computer met internetverbinding, kunnen waarschijnlijk toch naar de match kijken. 

U leest het goed: waarschijnlijk! Het systeem staat in haar 'puberschoenen' en vertoont af en toe nog wel wat mankementjes.

Voor de wedstrijd in Zoersel kan u via volgende link vanavond om 20u30 naar onze dames kijken en mee genieten van een voorproefje op de halve finale van de beker van België:

http://bambuser.com/channel/wimogiers

Hopelijk lukt het vanavond...

Laat ons zeker iets weten aub.

Sportieve groeten,

Philip.

 Ereklasse 2012-2013 - 100ste Europese wedstrijd van Asterix gaat door in Beveren 2012-11-08 11:56:43

Asterix Kieldrecht speelt donderdag 15 november haar 100ste Europabeker wedstrijd tegen het wereldklasse team van Fenerbahçe in Beveren!

Asterix Kieldrecht is al sinds 1994 actief in de Europabeker competitie. Donderdagavond spelen de Wase meisjes hun honderdste Europese wedstrijd. Tegenstander is Fenerbahçe Istanbul. Het wordt een strijd tussen twee ploegen met een indrukwekkend Europees palmares: Kieldrecht won de CEV beker in 2001 en was finalist in 2010, terwijl Fenerbahçe vorig jaar de Europese Champions League won.

Patrick Kehoe, team manager van Asterix Kieldrecht, zegt dat de club van deze honderdste Europese wedstrijd een speciaal gebeuren wilde maken, en is heel tevreden om tegen deze wereldklasse ploeg te kunnen uitkomen.

Gert Vande Broek heeft de ploeg gedurende alle honderd Europese wedstrijden gecoached. Hij kijkt uit naar deze dubbele confrontatie. Het is een prachtige gelegenheid voor zijn jonge ploeg om tegen dit top team te spelen, dat niet minder dan drie speelsters telt die op de Olympische spelen in London goud behaalden.

Wij verwachten een grote opkomst voor deze wedstrijd, donderdag 15 november, om 20:30 uur in sporthal De Meerminnen in Beveren, vermits niet enkel de lokale supporters massaal aanwezig zullen zijn, maar ook diverse supportersclubs van Fenerbahçe hun aanwezigheid bevestigd hebben.

U komt toch ook??

Inkom = € 10 (groepen krijgen een korting, 10 betalen en 1 gratis, wel vooraf reserveren via philip.van.cleemput@telenet.be)

SUPPORTERS OP POST !!!Ereklasse 2012-2013 - Gratis bus naar Vilvoorde 2012-10-22 08:03:38

Beste Asterix supporter,

Op donderdag 1 november is er een bus gereserveerd om onze trouwe supporters naar Vilvoorde te brengen om hun team aan te moedigen voor de Europese confrontatie met het Turkse Ankara.

De bus vertrekt stipt om 14u15 aan sporthal Kriekeputte te Kieldrecht.

Deze bus is GRATIS voor de eerste 50 die inschrijven. Wees er dus snel bij!!

Inschrijven kan via mail naar philip.van.cleemput@telenet.beEreklasse 2012-2013 - Simone Legerstee is nieuwste aanwinst voor Asterix 2012-10-03 09:26:43

Beste Asterix sympathisant,

Sinds vandaag is het officieel: De 26 jarige, Nederlandse, Simone Legerstee is de nieuwste aanwinst voor Asterix Kieldrecht. Zij trainde al enkele weken mee en eind vorige week hebben de technische staf en het bestuur de knoop doorgehakt.

In enkele kranten werd het bericht al eerder gepubliceerd, maar de juiste documenten werden pas vandaag officieel bij de club afgeleverd.

Simone is de vriendin van Jo Van Decraen, speler bij Noliko Maaseik en de Belgische nationale ploeg.

Zelf speelde Simone zowel in Nederland als in Duitsland aan de top. Meestal als libero, maar ze kan ook als hoekaanvalster ingezet worden. Haar kwaliteiten liggen vooral in receptie en verdediging.

Haar ervaring is voor ons jong team zeker een meerwaarde in de belangrijke wedstrijden. Want geef toe, de komende weken zijn al onmiddellijk zware wedstrijden met Charleroi, Oudegem en Ankara. Daar tussenin spelen we dan nog een bekerwedstrijd tegen het buitenlands getinte Oxyjeunes Sodraep Farciennes.

Wij heten haar dan ook van harte welkom in onze Asterix familie!

     Simone LegersteeEreklasse 2012-2013 - Abonnementen vanaf nu te koop 2012-09-10 10:05:49

Beste Asterix sympathisant,

Momenteel supporteren wij nog hevig mee met onze nationale teams die zich proberen kwalificeren voor het volgende EK. Bij het dames team zijn het vooral Asterix speelsters en ex-speelsters die ons land op het EK trachten te brengen. Wie hen nog eens allemaal aan het werk wil zien, kan volgend weekend terecht in sporthal De Lange Munte in Kortrijk. Slovenië en Montenegro lijken haalbare kaarten, Frankrijk zal dus de te kloppen ploeg worden volgende week. Een 3-0 winst geeft onze dames een rechtstreeks ticket naar het EK, dus supporters op post!!

Maar ook bij Asterix begint het te kriebelen...

Op zaterdag 22 september om 14u spelen we de supercup tegen Dauphines Charleroi in de Sportoase te Leuven en een weekje later op zaterdag 29 september spelen we onze eerste competitiewedstrijd thuis tegen niemand minder dan Tongeren. Amper enkele jaren geleden was dit de topper onder de toppers, maar ook nu blijft Tongeren nog altijd een moeilijke tegenstander voor Asterix. Denk maar even terug aan de kwart finales van de beker van België vorig seizoen... Bij 14-13 in het voordeel van Tongeren in de vijfde set, werd bijna een golden set afgedwongen, onze Galliërs konden het tij gelukkig nog keren en wonnen de set met 14-16 en plaatsten zich voor de halve finales. Ook de competitiewedstrijd in Tongeren eindigde op 2-3. Deze wedstrijden bewezen nog maar eens dat in volleybal alles mogelijk is en dat spanning nooit ver weg is!

Spanning is iets wat wij u als sympathisant een gans seizoen proberen aan te bieden. Met onze nieuwe en verjongde ploeg gaan wij alweer een nieuw Asterix tijdperk in en wij hopen opnieuw zoals vorige jaren op uw steun te mogen rekenen. Om deze steun zo democratisch mogelijk te proberen houden, hebben wij 2 verschillende abonnementen voor u in de aanbieding. Hieronder verneemt u meer:

Abonnement 1: All-in 75,00

(werkelijke waarde van dit abonnement = € 116,00)

9 reguliere competitiewedstrijden

5 na-competitie (play offs) wedstrijden

Bekerwedstrijden in Kieldrecht (maximum 2 wedstrijden mogelijk)

2 Europese wedstrijden (in Vilvoorde en Beveren)

Extra mogelijkheid tot upgraden all-in abonnement:

Voor slechts € 25,00 extra krijgt u er 1 VIP maaltijd bovenop)

 

Abonnement 2: Standaard 60,00

(werkelijke waarde van dit abonnement = € 84,00)

9 reguliere competitiewedstrijden

5 na-competitie (play offs) wedstrijden

 

De inkom voor een eventuele play off finale is in beide abonnementen niet inbegrepen!

 

U kan vanaf nu uw abonnement bestellen!

Stuur hiervoor een mail naar philip.van.cleemput@telenet.be met vermelding van uw naam en welk type abonnenment u wenst. Wij zorgen er voor dat het voor u klaar ligt bij de eerste thuiswedstrijd (29/09).

Betaling kan dan ter plaatse gebeuren.

SUPPORTERS OP POST !!!Ereklasse 2012-2013 - Sporthalprobleem Asterix in de pers 2012-08-02 15:46:45

Beste sympathisant,

Dat er al enkele jaren een 'sporthalprobleem' is in Kieldrecht is ondertussen wel algemeen geweten. Reeds enkele jaren is onze sporthal Kriekeputte niet meer goedgekeurd voor Europees volleybal wegens niet hoog genoeg en te weinig zitjes in de tribunes (moeten er minimum 1000 zijn). Dit probleem werd de voorbije jaren opgelost door in sporthal De Meerminnen te Beveren te gaan spelen, daar kregen we voor enkele jaren een uitzondering van CEV voor de hoogte die niet voldoende is. Vanaf het seizoen 2012-2013 wordt deze uitzondering niet meer gegeven waardoor dus ook De Meerminnen uit de boot valt en Asterix genoodzaakt is om nog verder uit te wijken om haar Europese thuiswedstrijden te gaan spelen. Er zijn nu voorakkoorden met de mensen van het EVC Volleycenter te Vilvoorde om daar de Europese thuiswedstrijd tegen Ankara op 1 november te gaan spelen.

Ook voor de Belgische competitie wordt sporthal Kriekeputte ondertussen een probleem, ook daar krijgen we al enkele jaren een uitzondering voor de onvoldoende grootte van de uitloopzone en de zogenoemde 'huppelhoek' die zich normaal gezien buiten deze zone moet bevinden. Het seizoen 2012-2013 zou dus wel eens het laatste seizoen kunnen worden dat Asterix in Kieldrecht mag spelen. Voor de Belgische competitie is sporthal De Meerminnen wel voldoende, mits daar dan een degelijke tribune voorzien wordt.

Eén en ander verscheen hierover vandaag in de pers na dat dit onderwerp dinsdagavond op de Beverse gemeenteraad was gepasseerd! De artikelen van GVA en HLN staan beiden reeds op onze website, of u kan ze ook lezen via onderstaande links:

http://www.volleykieldrecht.be/upload/images/Persberichten/2012/8/12-08-02HLN.jpg

http://www.volleykieldrecht.be/upload/images/Persberichten/2012/8/12-08-02GVA.jpg

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

 Ereklasse 2012-2013 - Asterix opnieuw naar Turkije in eerste wedstrijd CEV cup 2012-2013 2012-06-07 13:23:35

Beste Asterix sympathisant,

In Luxemburg heeft een onschuldige hand de trekking gedaan voor de Europese campagne van volgend seizoen (2012-2013).

Asterix komt als landskampioen automatisch terecht in de CEV cup wat ons meteen ook de zekerheid geeft van minimum 2 Europese wedstrijden. De verliezers van de eerste ronde in de CEV cup worden namelijk opgevangen in de Challenge cup.

Asterix speelt in de 1/16 finale van de CEV eerst uit (+/- 24 oktober 2012) en daarna thuis (+/- 31 oktober) tegen het Turkse team van TED ANKARA Kolejliler (TURKIJE).

Bij winst volgt de 1/8° CEV cup: eerst thuis (+/- 14/11) dan uit (+/- 21/11) tegen de winnaar van het duel Khimik YUZHNY ODESSA REGION (UKRAÏNE) - Fenerbahce ISTANBUL (TURKIJE)

Bij verlies volgt 1/16° CHALLENGE cup: eerst thuis (+/- 5/12) dan uit (+/- 12/12) tegen Dinamo KRASNODAR (RUSLAND)

Waar Asterix haar thuiswedstrijden zal afwerken is nog steeds de vraag want door nieuwe (strengere) regels van CEV voldoet ook sporthal De Meerminnen in Beveren niet meer. Wij blijven de hoop koesteren om dit seizoen nog een uitzondering te krijgen zodat we alsnog in onze eigen gemeente kunnen aantreden voor ons thuispubliek.

Ter info geef ik u graag ook de tegenstanders van onze vrienden uit Charleroi, Gent en Oudegem mee:

Dauphines Charleroi komt net als ons in de CEV cup uit en zij spelen eerst uit en dan thuis tegen het Tsjechische SK UP Olomouc.

Ook in de Challenge Cup is de trekking reeds achter de rug en daarin spelen VDK Gent en VC Oudegem:

VDK Gent speelt eerst uit en dan thuis tegen het Zweedse Lindesberg volley.

VC Oudegem speelt eerst uit en dan thuis tegen het Roemeense C.S.M. Bucuresti

 Ereklasse 2011-2012 - Toptransfer voor Aelbrecht en Van De Vyver 2012-05-16 09:36:32

Beste Asterix sympathisant,

Sinds gisteren hebben ook Freya Aelbrecht en Ilka Van De Vyver een toptransfer ondertekend.

Beiden tekenden ze een contract bij Racing Club de Cannes. Aelbrecht tekende voor 2 jaar en Van De Vyver voor 3 jaar.

Racing Club de Cannes is een club met een enorm palmares, 2x winnaar Champions league, 2x zilver Champions league, 4x brons Champions league, 16x kampioen en ook 16x bekerwinnaar in Frankrijk.

Je mag dit dus op zijn minst een Europese TOPclub noemen!

Wij wensen beide dames dan ook terecht proficiat met deze transfer en wensen hen veel sportieve successen toe bij hun nieuwe club.

 Ereklasse 2011-2012 - Afscheidsdrink Ilka, Laura en Freya 2012-05-07 06:59:15

Dag Team, technische staf, medische cel & bestuur,
Dag Supporters & Sympathisanten,
 
Omdat wij met ons 3, Ilka-Laura-Freya, volgend seizoen andere oorden opzoeken hadden wij graag een afscheidsdrink gegeven voor alle leden, supporters & sympathisanten van ASTERIX. Wij hebben hier 3 en 4 seizoenen lang het project mogen volgen, mogen trainen en spelen in combinatie met studeren binnen een schitterende club met geweldige supporters eromheen. Daarom dus zouden wij jullie graag allemaal eens bedanken & afscheid nemen van Asterix!
 
Dit feestje zal doorgaan op zaterdag 19 mei vanaf 19u in onze eigen kantine 'Kriekeputte'.
 
Allemaal van harte welkom!
 
 
Groetjes,
 
Ilka, Laura & Freya
 
PS: Check indien mogelijk ook het evenement hiervan op facebook onder 'Asterix Kieldrecht'.Ereklasse 2011-2012 - Transfernieuws van Asterix Kieldrecht - deel 3 2012-05-07 06:50:44

Onze voorlopig laatste gerealiseerde transfer voor volgend seizoen is ondertussen een goed bewaard publiek geheim, maar via deze weg willen we het toch nog even officieel aankondigen.

Laura De Schrijver (ex-VDK Gent) zal volgend seizoen ons midden compartiment komen versterken. Ook Laura wil zich even aan haar nieuwe supporters voorstellen:

DE SCHRIJVER LAURA

Ik ben Laura De Schrijver, ben 23 jaar en speel in het midden.

Op negenjarige leeftijd begon ik te volleyballen bij Mevoc Meerbeke. Na zes jaar jeugdopleiding trok ik voor een jaartje naar Grembergen en de voorbije zeven jaar was ik aan de slag bij VDK Gent.

Het was voor mij tijd om een nieuwe sportieve uitdaging aan te gaan. Asterix Kieldrecht bleek hiervoor de geknipte ploeg.Ereklasse 2011-2012 - Laura Heyrman tekent bij DSC Dresden voor seizoen 2012-2013 2012-05-03 18:53:25

Beste Asterix supporter,

Amper 48u na het behalen van de Belgische titel tekende Laura Heyrman een professioneel contract bij DSC Dresden voor het seizoen 2012-2013.

Wij wensen Laura uiteraard veel succes bij de vice-kampioen van Duitsland waar ze zich ongetwijfeld zal thuis voelen bij de sympathieke Dresden supporters, die wij allemaal nog kennen van de final four in 2010 én onze eerste Europese wedstrijd in het seizoen 2010-2011.Ereklasse 2011-2012 - Transfernieuws van Asterix Kieldrecht deel 2 2012-04-27 15:23:48

Nieuwe aanwinsten bij Asterix Kieldrecht: deel 2

Volgend seizoen zal Asterix Kieldrecht ook verder investeren in de jeugdige talenten tussen de Belgische volleyballijnen.

Twee van deze opkomende talenten zijn ongetwijfed Kaja Grobelna en Celine Van Gestel.

Ook zij stellen zichzelf graag aan u voor:

GROBELNA KAJA

Ik ben Kaja Grobelna, 17 jaar oud en ik speel op de positie receptie hoek/opposite. Ik sprong voor het eerst in mijn volleybalschoenen op de Kapelse volleybalvelden onder impuls van mijn papa, mijn grote voorbeeld op volleybalgebied.

De voorbije twee seizoenen speelde ik bij Fixitin in de Noorderkempen. Het waren twee fantastische jaren waar ik veel leuke volleybalmomenten en mooie vriendschappen aan heb overgehouden.
Fixit gaf mij ook de ondersteuning om bovenop mijn clubtrainingen aan een aantal extra projecten deel te nemen. Zo was ik wekelijks aanwezig op het Volley+ project in Kieldrecht waar ik onder leiding van Julien Van De Vyver wekelijks kon trainen met andere regionale talenten. Via dit project  kon ik ook tweemaal per week meetrainen met dames 1 van Asterix Kieldrecht in Leuven. Ik zal nog veel progressie moeten maken maar ben er van overtuigd dat ik bij Asterix Kieldrecht in de best mogelijke omgeving terecht kom om dit te realiseren. Ik wil dit doen in combinatie met het afronden van mijn middelbare schoolcarrière wat ik zeer belangrijk vind.

Verder wil ik speciaal mijn ouders nog bedanken voor alle onvoorwaardelijke steun die ik van hen krijg.

Groetjes, Kaja

 

VAN GESTEL CELINE

(Beter foto volgt weldra)

 

Mijn naam is Celine Van Gestel, ik ben 14 jaar en speel op de positie hoekaanvalster.

Ik ben beginnen volleyballen in mijn thuisclub, Spinley Dessel. Vervolgens ben ik naar Smash Oud-Turnhout gegaan, waar ik C-jeugd speelde. Toen Smash promoveerde werd ik gevraagd om mee te trainen met de 1e ploeg. Zo kreeg ik de kans om op zeer jonge leeftijd reeds in ereklasse te spelen. Na dit leerrijk seizoen bij Smash, waar ik kon spelen in een club waar de jeugdwerking zeer centraal staat, ben ik ingestapt in de volleybalschool. Ik speelde afgelopen seizoen bij het VVB team in 1e nationale. Ik kijk er naar uit om volgend jaar op het hoogste niveau mee te draaien. Dat het bij Asterix Kieldrecht is, een topclub met grote uitstraling op internationaal vlak, maakt de uitdaging alleen maar groter. Het blijft in regie van de Topsportschool en dat is ook een extra troef.

Ik weet dat ik zeer hard zal moeten werken om volgend jaar reeds een bijdrage te  kunnen leveren. Ik ben in de Volleybalschool ingestapt om ooit een professionele carrière uit te bouwen. Hard werken hoort daar nu eenmaal bij!

Groetjes, Celine Ereklasse 2011-2012 - Transfernieuws van Asterix Kieldrecht 2012-04-23 20:06:41

Asterix Kieldrecht – persbericht 23/04/2012

Nieuwe aanwinsten bij Kieldrecht: Deel 1: Setters

Omdat zowel Ilka Van de Vijver als Méri Alseda Aizcorbe vertrekken, moest Kieldrecht op zoek naar twee nieuwe setters voor volgend seizoen. De scouting bracht ons bij de Nederlandse Neve Elena en de Belgische Arianne Horemans.

Wij heten hen uiteraard van harte welkom in onze club!

Onze twee nieuwe setters voor het seizoen 2012-2013 stellen zichzelf graag nu al aan u voor:

                                                         NEVE ELENA        

       

 Mijn naam is Elena Neve en ben 23 jaar oud. Ik ben begonnen met volleyballen bij Dynamo in Apeldoorn. Daarna heb ik 4 jaar bij Nesselande uit Zevenhuizen in de eredivisie gespeeld.

 In diezelfde periode heb ik mijn bachelor Nederlands recht gehaald. Daarna heb ik een jaar in de Duitse Bundesliga gespeeld bij Sonthofen en afgelopen seizoen bij Evreux in Frankrijk.

 Komend seizoen wil ik graag de master strafrecht doen en nu heb ik de kans gekregen om dat in combinatie met volleybal te doen in het volleyproject bij Asterix Kieldrecht.

 Ik heb erg veel zin om bij Kieldrecht aan de slag te gaan.

                     

 

  HOREMANS ARIANNE

 Mijn naam is Arianne Horemans en ben 23 jaar oud.

 Mijn jeugdopleiding heb ik in Zandhoven en Bovoc Bouwel gehad, daarna heb ik vier jaar volleybalschool gedaan.

 Vervolgens heb ik bij Amigos Zoersel , VC Oudegem, Mendo Booischot en VDK Gent gespeeld. Als alles goed gaat, studeer ik dit jaar af als Master rechten.

 Ik ben super gemotiveerd om bij Kieldrecht mijn volleybalcarrière verder uit te bouwen, maar eerst ga ik nog proberen met VDK Gent de kampioenstitel te pakken.

 

 Ereklasse 2011-2012 - Freya Aelbrecht speelster van het jaar 2012-04-17 05:22:36

Op de volleyproms werd Freya Aelbrecht gisteren voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot speelster van het jaar en daarbovenop kreeg ze ook nog de titel 'ster van de trainer' mee. Laura Heyrman behaalde een verdienstelijke derde plaats. In totaal stonden vijf Kieldrechtse meisjes in de top 10.

Coach van het jaar bij de dames werd Stijn Morand (VDK Gent) en 'Rookie' van het jaar Marlies De Smet van VDK Gent. 

Voor de volledige uitslagen: klik hierEreklasse 2011-2012 - Belgische junioren behalen 3e plaats 2012-04-16 07:08:51

Onze Belgische "rookies" behaalden een 3e plaats in Slovenië na een nipt verlies in de laatste wedstrijd tegen thuisland Slovenië met 2-3, waarin ze eerst nog een 2-0 achterstand konden ophalen. De vijfde set was er dan te veel aan, waarin Slovenië de sterkste bleek te zijn. Onze jonge dames mogen terugkijken op een mooi en geslaagd tornooi. Hieronder de eindstand in deze poule.

 

  Team Ranking Points Matches Sets Points Results Breakdown Set Ratio Point Ratio Penalty
Played Won Lost Won Lost Won Lost 3-0 3-1 3-2 2-3 1-3 0-3
1
SLOVENIA
11 5 4 1 14 8 475 426 1 1 2 1 0 0 1,7500 1,1150  
2
CROATIA
9 5 3 2 12 10 484 483 0 2 1 1 1 0 1,2000 1,0021  
3
BELGIUM
9 5 3 2 11 10 469 420 0 2 1 1 0 1 1,1000 1,1167  
4
SPAIN
7 5 2 3 9 10 422 414 1 1 0 1 1 1 0,9000 1,0193  
5
UKRAINE
6 5 2 3 9 9 380 414 2 0 0 0 3 0 1,0000 0,9179  
6
SWEDEN
3 5 1 4 5 13 361 434 0 1 0 0 2 2 0,3846 0,8318  

In de derde ronde (3e week juli 2012) ontmoeten onze meisjes Duitsland, Oostenrijk en Roemenië. De winnaar van deze ronde gaat dan eind augustus naar het EK in Turkije.

De Asterix fans duimen zeker mee meisjes!! GO GO GO BELGIUM !!!Ereklasse 2011-2012 - Nationale junioren verliezen tegen Spanje 2012-04-13 19:56:15

Onze "rookies" moesten deze avond de duimen leggen tegen een sterk Spaans team. Ze verloren de partij met 3-0 (25-23, 25-21, 25-20).

In mijn vorig bericht was ik nog een naam vergeten vermelden. Want ook Karolina Goliat zit bij de selectie nationale junioren die mee is naar Slovenië. Karolina geboren in 1996 en getogen in Kieldrecht is een rasecht 'Asterix product'.

Het spreekt voor zich dat wij als club enorm fier zijn. Proficiat Karolina!Ereklasse 2011-2012 - Belgische juniorenploeg doet het goed in Slovenië 2012-04-13 16:00:04

Beste Asterix supporter,

Via dit bericht willen wij u op de hoogte houden van de prestaties van onze nationale junioren. Zij spelen deze week een EK-kwalificatietornooi in Nova Gorica (Slovenië).

"Wat heeft die juniorenploeg nu met Asterix te maken?", hoor ik u al denken.

Als ik u nu verklap dat Britt Ruysschaert, Sarah Coppens en Linde Hervent in de basisploeg staan onder de deskundige leiding van Julien Van de Vyver, dan begint er waarschijnlijk al een belletje te rinkelen.

Ook Celine Van Gestel (vanaf volgend seizoen actief bij Asterix) staat mee in de basisploeg.

Woensdag 11 april wonnen ze hun eerste wedstrijd in een thriller tegen Kroatië met 3-2 (25-27, 25-20, 25-15, 24-26, 15-11) en donderdag 12 april wonnen ze met overtuiging tegen Oekraïne met 3-1 (25-16, 26-28, 25-16, 25-17). Vanavond om 20u geven ze partij aan Spanje.

We zijn fier op onze "rookies" en duimen met hen mee voor winst tegen Spanje!

U kan deze wedstrijd ook volgen via livescore via volgende link: http://cevlive.cev.lu/DV_LiveScore.aspx?ID=23907

Vanwege het trotse Asterix bestuur!Ereklasse 2011-2012 - Asterix voor 12e jaar op rij in bekerfinale! 2012-01-05 01:47:05

Beste Asterix sympathisant,

Woensdagavond was sporthal Bourgoyen in Mariakerke 'the place to be' voor volleybalminnend Vlaanderen. (Tenminste wat het damesvolleybal betreft)

Het lot had beslist dat de finale van vorig seizoen nu reeds in de halve finale zou beslecht worden. De heenwedstrijd op 21 december in Kriekeputte werd door VDK Gent gewonnen met 2-3. Zij hadden dus de beste uitgangspositie, want Asterix moest eerst de 'normale' wedstrijd winnen en daarna ook nog de golden set.

Wat bijna iedereen als een onmogelijke opdracht zag werd alsnog volbracht door een super gemotiveerd Asterix team. Gedurende een hele wedstrijd hielden ze de controle, op een kleine uitschuiver in de 2e set na.

Tot 11-12 kon Gent aanklampen in de golden set, maar moest dan definitief de rol lossen. De talrijk meegereisde Galliërs haalden nu alles uit de kast om hun team richting finale te supporteren. De blauw-witten waren zeker met dubbel zoveel, maar hier was niets meer van te horen. ('t was stil aan de overkant cheeky) Via 11-17 en 14-20 ging onze jonge leeuwinnen nu voluit voor de winst. Bij de eerste setbal (18-24) was het meteen raak! En hoe kan je zo'n wedstrijd het mooist afsluiten? Freya Aelbrecht toverde weliswaar een ace uit de mouwen en de kwalificatie was een feit!

Op 12 fabruari om 13u speelt Asterix voor het 12e jaar op rij de bekerfinale. De tegenstander is Charleroi, dat Oostende uitschakelde. De finale wordt gespeeld in de Lotto Arena te Antwerpen.

Een welgemeende dikke proficiat aan de speelsters en de trainers voor deze prachtige prestatie!

WIL JE MEE NAAR DE LOTTO ARENA OP 12 FEBRUARI? KLIK DAN HIER VOOR MEER INFO.Ereklasse 2011-2012 - Alweer droevig nieuws in de Asterix familie 2011-12-28 21:10:10

Beste Asterix sympathisant,

Het einde van 2011 zal in de geschiedenisboeken van Asterix opgetekend worden als het droevigste uit de clubgeschiedenis.

Na het plotse overlijden van sportief manager Mario Van de Vyver vorige week, kregen we vandaag het droevige nieuws dat de moeder van onze ere-voorzitter André Cleiren op 90 jarige leeftijd is overleden.

Laura de Kind werd geboren op 15 november 1921, huwde met Albert Cleiren en samen werkten ze in hun drukkerij in de Dorpsstraat te Kieldrecht. Laura deed de winkel waarin vooral de schoolgaande jeugd terecht kon voor het nodige schrijf en didactisch materiaal.

Zo lang ze kon is Laura in haar huis in de Tragel te Kieldrecht blijven wonen, maar sinds enkele jaren verbleef ze in de zorgresidentie Heilige Familie te Kieldrecht waar ze deze morgen is overleden.

Vanwege de Asterix familie bieden wij onze oprechte deelneming aan en wensen wij de familie veel sterkte toe in deze droevige dagen.

Laura wordt begraven in de parochiekerk Sint-Michael te Kieldrecht op dinsdag 3 januari om 10u30.Ereklasse 2011-2012 - Afscheid van een vriend 2011-12-20 09:39:58

Beste Asterix sympathisant,

Deze morgen is onze sportief manager Mario Van De Vijver plotseling overleden.

Als teken van erkenning kan u via onze website een persoonlijke boodschap achterlaten voor de familie.

Vanwege de Asterix familie wensen wij alvast de familie veel sterkte toe in deze droevige dagen.

 Ereklasse 2011-2012 - Woensdag halve finale beker van België 2011-12-19 11:15:35

Dit weekend won Asterix de topper in de Belgische competitie tegen VDK Gent met 3-1. Woensdag 21 december ontmoeten we elkaar opnieuw in sporthal Kriekeputte om 20u30 en dit keer is een plaats in de finale van de beker van België de inzet. De finale van de voorbije twee jaar wordt nu de affiche van de halve finale met een heen en een terugwedstrijd.

Dat beide teams elkaar waard zijn in de onderlinge duels bewijzen de uitslagen van de wedstrijden waar het om de knikkers ging. Finale beker vorig seizoen en de duels in de play-off finale hadden telkens een vijfde set nodig om een winnaar aan te duiden.

Bekervolley brengt altijd al een speciale sfeer met zich mee. Supporters, wij rekenen op u, aanstaande woensdag in sporthal Kriekeputte. Kom mee en help het rood/zwarte legioen triomferen!

 Ereklasse 2011-2012 - Zaterdag 12/11/2011 oefenwedstrijd Asterix - Oud Turnhout 2011-11-07 12:49:07

Zaterdag 12 november 2011 wordt er een oefenwedstrijd gespeelt in sporthal Kriekeputte tegen Oud Turnhout.

De wedstrijd start om 20u30.Ereklasse 2011-2012 - Asterix plaatst zich voor de kwartfinales in de beker van België 2011-10-06 22:56:15

Woensdag 5 oktober versloeg Asterix Real Arthus Wetteren met 0-3 en plaatste zich zo voor de kwartfinale in de beker van België.

In deze kwartfinale speelt Asterix eerst thuis op woensdag 19 oktober tegen de winnaar van het duel Volley De Haan - Datovoc Tongeren. Een maand later op 23 november is dan de terugwedstrijd.

Supporters op post!!

Daarna begint voor Asterix een zeer belangrijke periode met (hopelijk) de halve finale van de beker tegen (waarschijnlijk) VDK Gent maar eerst krijgen we het Europese treffen tegen Haifa (Israel) op 30 november uit en op 7 december thuis in sporthal De Meerminnen te Beveren. Ook daar natuurlijk alle supporters op post!!Ereklasse 2011-2012 - Wie gaat mee met Asterix naar Haifa (Israel) 2011-10-06 22:40:41

Naar aanleiding van de Europese verplaatsing naar Israel hebben we voor de supporters een 'vakantie programma' uitgeschreven. We vertrekken op maandag 28 november en keren terug op zondag 4 december. In deze week maken we een rondreis door Israel en bezoeken achtereenvolgens Caesarea, Megiddo, Haifa, Tiberias, Capernaum, Banias, Nazareth, Beit Shean, Jerusalem, Bethlehem, Dode zee en Massade. Onder begeleiding van een ervaren gids zullen we onderweg kunnen genieten van de vele bezienswaardigheden. Met andere woorden we bezoeken het ganse land van de watervallen in het noorden tot de Dode zee, een eindje onder Jeruzalem.

Deze trip is volledig uitgestippeld door onze Joodse vrienden waardoor ook de veiligheid gegarandeerd wordt. De kostprijs voor deze prachtige reis komt op € 1500 per persoon. In deze prijs is inbegrepen: vlucht heen en terug Brussel-Tel Aviv, overnachtingen, alle maaltijden exclusief dranken, rondreis door Israel met bus en ervaren gids. Kortom bij vele reisagentschappen noemen ze dit een 'All-in silver' maar hier krijg je er dan nog een volledig uitstappen pakket bovenop.

Wij zijn natuurlijk ook langs geweest bij de traditionele reisbureau's om het aanbod van onze Joodse vrienden te vergelijken en kwamen bij de meeste reisbureau's voor een vergelijkbare trip op een bedrag van € 2600 per persoon.

De trip die wij aanbieden aan deze prjis kan enkel doorgaan als er minimum 15 personen geïnteresseerd zijn om mee te gaan. Daarom vragen wij om voor 16 oktober te melden of u al dan niet interesse hebt om met ons mee te gaan. U kan dit melden via frank.thieleman@skynet.be of philip.van.cleemput@telenet.be.

Nog een practische mededeling: Voor Israel heb je alleen een internationaal paspoort nodig dat nog minimum 6 maanden geldig is te rekenen vanaf de vertrekdatum. Visum is dus niet nodig!!

 Ereklasse 2011-2012 - Jolien Wittock keert terug naar Asterix 2011-09-01 08:47:35

Na een verblijf van 3 jaar in het buitenland om ervaring op te doen, keert Jolien Wittock terug naar Asterix Kieldrecht.

Gisterenavond werd het akkoord onderschreven tussen haar en onze club. Meer over deze transfer, zaterdag 3 september op de persconferentie vanaf 15u00 in sporthal Kriekeputte te Kieldrecht.

Voor bestuur en supporters is dit uiteraard een blij weerzien. Welkom Jolien!

 Ereklasse 2010-2011 - Van Bree/Verstrepen Belgisch kampioen beachvolley 2011-08-08 13:16:45

In Knokke-Heist zijn Stephanie Van Bree (Asterix Kieldrecht) en Karolien Verstrepen (Hermes Oostende) Belgisch kampioen beachvolley geworden na een spannende finale tegen het duo De Haes/Vandesteene.

Van Bree/Verstrepen wonnen de finale met 2-1 (setstanden: 21-16  19-21  15-11).

Een dikke proficiat aan Stephanie en teamgenoot Karolien met deze mooie titel!

 Ereklasse 2010-2011 - Europese loting brengt Asterix naar Israel 2011-06-27 13:40:33

Op zaterdag 25 juni vond in Luxemburg stad de trekking plaats van de CEV en Challenge Cup.

Het lot besliste dat Asterix Kieldrecht op 30 november zal spelen in en tegen Haifa (Israel) en een weekje later op woensdag 7 december ontvangen zij dan deze ploeg in sporthal De Meerminnen te Beveren.

Reserveer alvast deze datum zodat u mee kan genieten van deze topaffiche in het damesvolleybal.Ereklasse 2010-2011 - Asterix speelt volgende 5 seizoenen met GALA 2011-05-17 07:59:50

Asterix Kieldrecht heeft deze week een contract afgesloten voor de volgende 5 seizoenen met GALA.

GALA zal de officiële wedstrijdbal worden voor alle competitie- en bekerwedstrijden die Asterix in eigen huis zal spelen.

De Europese wedstrijden zullen met Mikasa gespeeld worden omdat het reglement van de CEV dat voorschrijft.Ereklasse 2010-2011 - Asterix pakt de dubbel 2011-05-01 14:22:34

!! KAMPIOEN !!

Voor het 2e jaar op rij pakt Asterix de dubbel.

Net zoals in de bekerfinale was VDK Gent de tegenstander die het onderspit moest delven.

Asterix pakte de eerste 2 sets, maar VDK beet van zich af en veroverde de volgende 2 waardoor een vijfde set voor de beslissing moest zorgen.

Hierin was Asterix superieur en bij VDK stapelden de fouten zich op. Met de titel in zicht gingen de meisjes van Asterix als een pletwals over de bezoekers en wonnen de 5e set met 15-5.

De titel was binnen en het feest kon beginnen!!

 

 Ereklasse 2010-2011 - Spaanse setter voor Asterix Kieldrecht 2011-04-16 10:42:15

Bekerwinnaar en regerend landskampioen Asterix Kieldrecht heeft een akkoord gesloten met de 28-jarige Spaanse linkshandige setter, Meritxell Alsedà Aizcorbe, roepnaam “Meri”.

Meri , geboren in Barcelona, speelt reeds 4 jaar voor het team  Haro Rioja Voley, in de Spaanse Superliga.

Het was de zéér goede samenwerking met het bureau Pro-volley-agency,  dat Asterix op het spoor zette van deze ervaren speelster.

Meri was toe aan een nieuwe uitdaging en barst van ambitie …

Ze wil samen met Asterix Kieldrecht komend seizoen een gooi doen naar de “dubbel” in België en in de Europese wedstrijden goed scoren.Ereklasse 2010-2011 - Asterix kaapt alweer alle prijzen weg op de proms 2011-04-05 02:20:35

Asterix Kieldrecht heeft voor het 2e jaar op rij alle prijzen bij het dames volleybal binnen gehaald tijdens de volleyproms.

Speelsters van het jaar: Freya Aelbrecht

Rookie van het jaar: Laura Heyrman

Trainer van het jaar: Gert van de Broek

 

 Ereklasse 2010-2011 - Asterix catering play-offs 2011-03-30 10:01:31

Beste Asterix sympathisant,

Via onderstaande link krijg je de mogelijkheden te zien die wij voorzien hebben tijdens de play offs.

http://www.volleykieldrecht.be/upload/files/VIP - wedstrijden '10-'11 - 110416 Play offs.pdf

Wij hopen u te mogen verwelkomen.

 Ereklasse 2010-2011 - 23 maart een mijlpaal in de Asterix geschiedenis 2011-03-23 10:26:31

Vandaag 23 maart is het dag op dag 10 jaar geleden dat we de Europese Top Teams Cup wonnen.

Sporthal Hopsagasse in Wenen, vrijdag 23 maart 2001.

De finale: Wenen-Kieldrecht: 2-3 (25-16, 23-25, 23-25, 25-22, 13-15)

 

Vorige donderdag 17 maart was het 15 jaar geleden dat we onze eerste Belgische beker wonnen, ondertussen staan er 10 in onze trofeeënkast.

Bij Asterix denken we aan de toekomst, maar af en toe is het toch leuk om eens achterom te kijken winkEreklasse 2010-2011 - DATA PLAY OFFS BEKEND 2011-03-19 11:51:51

Deze week is de beslissing gevallen wat de data van de play offs betreft.

Hieronder het schema voor Asterix Kieldrecht, noteer alvast deze data in uw agenda:

           HALVE FINALES PLAY OFFS
 
P za 09/04 20:30  Oostende of Charleroi  Asterix
P za 16/04 20:30  Asterix  Oostende of Charleroi
P zo 17/04 20:00   (eventueel belle) Asterix  Oostende of Charleroi
         FINALE PLAY OFFS  

P

wo 20/04 20:30  UITWEDSTRIJD  
P za 30/04 20:30  THUISWEDSTRIJD  
P zo 01/05 17:00  EVENTUEEL BELLE THUIS  


Ereklasse 2010-2011 - Asterix wint topper bij VDK Gent 2011-03-13 08:39:54

Asterix kon gisterenavond in sporthal Bourgoyen de maat nemen van VDK Gent.

De eerste set werd vlot gewonnen met 18-25, de volgende sets waren beide teams aan elkaar gewaagd maar Asterix kon telkens het laken naar zich toe trekken met 23-25 en 25-27.Ereklasse 2010-2011 - 19 maart - Wafelenbak 2011-02-28 11:45:33

Noteer alvast    19 maart in jullie agenda, want dan komen onze wafel-bakkers weer langs in Kriekeputte voor de wedstrijd tegen Oud-Turnhout van ons ere-klasse team waar we ook Evelien Praet, als speelster met haar roots in Kieldrecht, van harte welkom mogen heten.
 Ereklasse 2010-2011 - Ere-klasse en divisie boeken vlotte winst 2011-02-27 09:01:52

Onze ere-klasse ploeg ging gisteren met 0 - 3 winnen bij Zandhoven (18-25, 15-25 en 19-25).

Ook onze divisie ploeg kon de punten thuis houden, zij wonnen van Gooik met 3 - 0 (25-18, 25-12 en 25-20)
 Ereklasse 2010-2011 - Screensaver Asterix 2011-02-23 11:47:29

Wil je een originele screensaver op je pc?

Download dan de Asterix screensaver met mooie beelden van de laatste bekerfinale.

http://www.volleykieldrecht.be/upload/files/screensavers/ScreensaverAsterix.zip

 Ereklasse 2010-2011 - Nominatie voor Sarah Smits 2011-02-22 21:12:30

Onze kapitein Sarah Smits werd door haar school voorgedragen bij de VSSF (Vlaamse Studenten Sportfederatie) voor de prijs van sportieve hogeschool- of universiteitsstudent (een uniek bronzen beeld ontworpen door Fred Bellefroid). Vorige week kreeg Sarah de melding dat zij tot de genomineerden behoort! Op woensdag 2 maart is de prijsuitreiking in Gent.

Als club willen wij Sarah dan ook feliciteren met deze nominatie en zijn wij trots dat een speelster uit ons project voor deze prijs in aanmerking komt.

 Ereklasse 2010-2011 - Asterix wint van Gea Happel Amigos Zoersel 2011-02-21 09:27:03

Zaterdag won Asterix van Gea Happel Amigos Zoersel met 3 - 0.

Klik hier voor het volledig wedstrijdverslagEreklasse 2010-2011 - Asterix - Hasselt 2011-01-17 21:32:01

Asterix Kieldrecht – DV Hasselt : 3-0

(25-14, 25-13 en 25-10)

Voor de eerste wedstrijd van de terugronde was de belangstelling niet al te groot.

Lyudmila Savchenko en Lise Van Hecke kregen rust voor deze partij.

Asterix startte vrij snedig en het stond al snel 8-4. Hasselt probeerde aan te klampen maar was niet opgewassen tegen het te hoge tempo van onze meisjes. Via 16-10 werd de eerste set al snel binnengehaald met 25-14.

Set 2 was eigenlijk een kopie van de eerste. Ondanks de wissels bij Asterix, waar buiten de 2 bovenvermelde speelsters, iedereen speelgelegenheid kreeg, konden de bezoekers nooit de intentie geven om Kieldrecht te bedreigen. Via 8-4 kon bij een 2de technische time-out gerust worden aan 16-9. Kieldrecht duwde door en nà een half uur stond de 25-13 op het bord.

Met de examens voor de deur en het drukke volleyprogramma maakten onze “roodwitten” er in de derde set een kat en muis spel van. Hasselt nam bij 4-1 een time-out, maar dit kon het wedstrijdbeeld niet beïnvloeden. Via 8-3 en 16-6 stond nà 55 minuten de 25-10 en 3-0 eindstand op het bord.

MVDVEreklasse 2010-2011 - 1/8ste finale Challenge Cup 2011-01-17 21:15:15

Donderdag 3 februari 2011 om 20.30 u

1/8ste finale GM Capital CHALLENGE CUP

ASTERIX KIELDRECHT - EKATERINENBURG (Rus)

Na de overtuigende uitzege in Wiesbaden wacht ons in de 1/8ste finales met Ekaterinenburg een Russische grootmacht. Een topteam uit een topcompetitie in Europa. Absoluut geen garantie op succes, maar zeker wel op spectaculair volleybal.

 

Kaarten: € 8 in voorverkoop en € 10 aan de kassa

VIP-Formule: € 25 (Inkom, Cava en broodjes en 3 consumpties)Ereklasse 2010-2011 - Asterix is klaar voor Wiesbaden 2011-01-12 17:04:15

Na een bustocht van ongeveer 5 uur zijn onze dames gisteren aangekomen in Wiesbaden. Hotel Ramada heeft er alles aan gedaan om het onze speelsters en hun begeleiding zo aangenaam mogelijk te maken. Tot daar dus geen probleem… De plaatselijke organisatie echter laat te wensen over, zij waren er duidelijk nog niet klaar voor! Tot over een uur was het zelfs nog niet helemaal zeker of de wedstrijd wel zou kunnen doorgaan omwille van een dispuut tussen de Stad en de school (eigenaar van de sporthal). Het gevolg hiervan was dat Asterix geen enkele training heeft kunnen afwerken in de sporthal met wedstrijdopstelling, wat dus niet volgens de CEV reglementen is. Ondertussen is dit dispuut van de baan en hebben we zekerheid dat de wedstrijd door kan gaan.

Er wacht ons dadelijk nog een middagmaaltijd in het hotel en daarna nemen de speelsters enkele uurtjes platte rust.

De wedstrijd vanavond start om 20u15.

Hopelijk maken ze er een mooie wedstrijd van met een positief resultaat op het einde.

PVCEreklasse 2010-2011 - Asterix verslaat Duitse vice-kampioen 2011-01-08 15:12:28

Asterix Kieldrecht versloeg de Duitse vice-kampioen met 3-1.

Volgende week woensdag 12 januari speelt Asterix de terugwedstrijd in Wiesbaden om 20u15. Ook die wedstrijd moet Asterix winnen om zich te kwalificeren voor de volgende ronde. Indien Wiesbaden de wedstrijd wint met 3-0, 3-1 of 3-2 dan wordt er een “golden set” gespeeld naar 15 punten. De winnaar van die set gaat dan een ronde verder.

Lees het verslag hierLiga A - Asterix gaat winnen in Michelbeke 2011-02-17 09:10:43

Richa Michelbeke - Asterix   0 - 3

Voor het volledige wedstrijdverslag, klik hier.Liga A - Update website 2011-02-16 13:47:40

Onze website is ondertussen aangevuld met extra foto's van de bekerfinale en persberichten.

Ga vlug een kijkje nemen...Liga A - Asterix Kieldrecht wint 10de beker 2011-02-12 21:48:23

De 10de bekerwinst van Asterix was een feit na een 3-2 overwinning tegen VDK Gent.

De setstanden waren 25-22, 25-23, 13-25, 19-25 en 15-12.

 

Een welverdiende proficiat aan onze dames.Liga A - Asterix uitgeschakeld in Challenge Cup 2011-02-10 10:52:41

Ekaterinburg-Asterix  3 - 0

25-19, 25-07, 25-12
Golden set: 15-11
 
Als u dacht dat Asterix even kon genieten van wat eens een Tsarendom was, dan had u het grondig mis.  De place-to-be was gelegen op zo een 175 km van de luchthaven, midden in de dennenbossen.  Het feërieke van de zaak was dat er ongeveer 1 meter sneeuw lag en dat de temperatuur danste tussen -10°C en -20°C.  Side seeing zat er dus niet in.  Het alternatief was een typisch Russische sauna aan het hotel, maar ook daar bedankten we voor, wegens gebrek aan hoog ijsbeergehalte binnen staf en leden.
 
Maar goed, we kwamen volleyballen zeker.
 
In een kolos van een sportzaal, dat toneel kon bieden voor een 5000-tal supporters (een aardige opwarmer voor de bekerfinale), en voor de gelegenheid gevuld was met een naar mijn schatting 3000 supporters (maar dat is dan ook de schatting volgens de politie Knipogende emoticon), konden we partij geven aan een wereldploeg.  De ploeg die we vorige week in ons eigen Meerminnen partij gaven onderging een heuse metamorfose en coach Karpol liet dan ook al zijn sterren opdraven om de scheve situatie van vorige week recht te zetten.
In de eerste set gingen we goed mee.  We namen een goede start en bij de eerste technical time-out stond het 7-8.  Via 16-14 werd het uiteindelijk 25-19.
In de tweede set moesten we het spel ondergaan.  De neutrale toeschouwer kon genieten van de intensiteit, de precisie en het luchtgeschut van de Russinnen.  Het werd zonder pardon 25-7. Even slikken was dat.
Ekaterinburg hield het tempo en het blok letterlijk hoog, er ontstond een evenbeeld van set twee.  25-12 Deze keer.  Wedstrijd gespeeld in 59 minuten (aauw) en op naar de golden set.
De golden set werd onze beste set.  Een drietal keer deed onze ploeg coach Karpol uit zijn krammen schieten.  Uit schrik voor een verdere tirade en uit schrik voor wat daar ook maar het gevolg van zou kunnen zijn werkte de thuisploeg heel professioneel de zaak af. 15-11, Exit Kieldrecht op het Europese toneel dit seizoen.
Een leerschool, een unieke ervaring...
Laten we ons focussen op de Lotto-Arena.  Want dat feestje moet bij ons doorgaan Knipogende emoticon.  Laat ons die bom daar maar doen ontploffen.

NDCLiga A - Asterix stunt tegen Ekaterinburg 2011-02-04 09:20:14

In sporthal De Meerminnen in Beveren genoten donderdagavond een 500-tal toeschouwers van een spectaculaire wedstrijd. De Russinnen gingen furieus van start en wonnen de eerste 2 sets (22-25 en 20-25). Maar de jonge leeuwinnen vochten zich terug in de wedstrijd en wonnen de volgende 3 sets (25-21, 25-22 en 15-7). Liga A - Asterix - Oostende 2011-01-31 18:50:16

Asterix opnieuw steviger aan de leiding

Asterix A – Hermes Oostende          3 – 0  

(25-18, 25-19, 25-22)

Zaterdag kreeg Asterix A het bezoek van Hermes Oostende, de stad die nog steeds terecht ‘De koningin der badsteden’ mag genoemd worden. Als je het palmares van Volley Hermes Oostende er even op naslaat, mag je hen ook wel de ‘koningin van het damesvolleybal’ noemen met 13x landskampioen en 5x beker van België in de jaren 1971 tot 1987. Ze kenden een terugval met een vrijwillige degradatie naar 2e provinciaal in 1992. Daarna bouwden ze aan een nieuw team om uiteindelijk in 2008 opnieuw hun intrede te doen in ere-divisie waar ze al onmiddellijk in hun eerste jaar een Europees ticket behaalden. Om maar te zeggen dat deze ploeg een niet te onderschatten tegenstander is die zich meer dan wie ook kan vastbijten in een tegenstander. Zij konden eind vorig seizoen Yana De Leeuw en Anja Van Damme van Kieldrecht wegplukken en Nina Coolman verkaste in de omgekeerde richting. Zowel Charleroi als Michelbeke moesten dit seizoen al de duimen leggen tegen dit Hermes en tegen VDK Gent werd maar nipt verloren met 2-3. Het beloofde dus zeker een spannende partij te worden.

In de eerste set begon Asterix met de basis zes en kwam op voorsprong via 8-5 naar 16-10. Bij de thuisploeg werd niets aan het toeval overgelaten en met stevig opslagwerk van Anne Buijs en Freya Aelbrecht gingen we richting setbal. Een netfout bij Oostende bracht een einde aan de eerste set, gewonnen door Asterix met 25-18.

In de tweede set ging het gelijk op tot bij een 4-5 achterstand Lise Van Hecke aan de opslag kwam en met haar mokeropslagen de receptie bij Oostende keer op keer liet falen. Zij bracht haar team tot 13-5. Oostende zocht en vond het zwakke punt bij onze rood-witten en kon terug komen tot 20-18. Wanneer bij 23-19 Sarah Smits aan de opslag kwam, ging Oostende definitief door de knieën. Het was uiteindelijk Ilka Van De Vyver die met een tweede hands bal knap kon afmaken (25-19).

In de derde set kon aanvankelijk Asterix een kleine voorsprong nemen 6-4, maar Oostende beet van zich af en nam de leiding over bij 11-13. We zagen nu een hevige strijd met mooie volleybal hoogtepunten langs beide zijden van het net. Nina Coolman kwam Anne Buijs vervangen en greep de kans om haar talent tegen haar ex-ploeg uit te spelen. Libero Luydmilla Savchenko bevestigde haar stijgende vorm en liet een paar secure recepties optekenen waarop Ilka Van de Vijver een paar keer Laura Heyrman via een omloopbal liet scoren. Bij 21-21 nam coach Gert Van de Broek een time-out en stuurde zijn troepen met extra tactische bagage terug het veld op. Een goede keuze bleek achteraf, want Oostende kon nog maar één keer scoren en een ‘kill-blok’ van Sarah Smits en Freya Aelbrecht maakte een einde aan de set en ook de wedstrijd (25-22).

Charleroi bevestigde hun nieuwe vormpeil door VDK Gent in eigen huis te verslaan met 1-3. Hierdoor verstevigt Kieldrecht zijn leidersplaats en staat nu met vier punten meer dan VDK Gent.

Donderdag 3 februari ontvangt Kieldrecht het Russische Ekaterinenburg in sporthal De Meerminnen te Beveren om 20u30.Volley spektakel gegarandeerd! Supporters op post!

PVC