Damesvolleybalclub Asterix Kieldrecht

Damesvolleybalclub Asterix Kieldrecht

Verslagen 2e provinciaal 2015-2016

Beker provinciale dames Oost-Vlaanderen

Asterix Dames B plaatsen zich voor finale op Paasmaandag

Dynaco Lede A – Asterix Kieldrecht B:  0 - 3

(20-25, 11-25, 21-25)

We noteren zaterdag 27 februari 2016 en op het uurwerk lezen we 17u25. Sporthal Dulpop in Bazel stroomt stilaan vol met in rood en wit uitgedoste Asterix fans. Omstreeks 17u40 wordt er met de organisatie afgesproken om ook de hoofdtribune open te maken omdat er ondertussen al te veel fans rond het terrein stonden. Aan de balustrade van die tribune werd de grote Asterix banner opgehangen en in een mum van tijd waren ook de zitjes van die tribune door rood/witte Asterix fans ingenomen. Een snelle telling brengt ons bij meer dan 150 fans die de Asterix Dames B kwamen aanmoedigen in hun halve finale tegen Dynaco Lede, de leider in de andere 2de provinciale reeks van Oost-Vlaanderen.

Asterix ging goed van start en nam een 0-3 voorsprong, maar na een goede remonte met stevige opslagdruk van Lede kwamen we bij de eerste TTO bij  8-6. Coach Guy Van Puymbrouck stuurde zijn troepen een beetje bij en dat bracht meteen het beoogde resultaat ( 9-12), wanneer de coach van Lede naar een time-out greep, kreeg ook zij haar ploeg weer op de rails (14-12). Guy voelde de partij zeer goed aan en riep opnieuw zijn dames tot bij hem om bij te sturen en bij de tweede TTO (15-16) kon Guy zijn dames nogmaals voorzien van extra tactische info. Bij 17-18 kregen de supporters een rally voorgeschoteld die bijna vijf minuten duurde en met een winners kill block door Asterix werd gewonnen. Toen brak de veer definitief bij Lede, ongeacht wat de coach nog uit haar mouw toverde, het bracht geen soelaas meer. De eerste set werd onder (zeer) luid tromgeroffel binnen gehaald met 20-25.

In de tweede set stond er geen maat op onze Asterix dames, via 3-8 over 7-16 gingen ze vlot door naar setwinst bij 11-25. Euforie bij het legioen, dat ondertussen ook nog geen seconde gezwegen had en dat hadden ze ondertussen ook wel tot aan de overkant van de zaal gehoord waar de andere halve finale tussen Hamme en Wetteren ook bezig was.

We maakten ons dan klaar voor de derde set en die begon toch een beetje anders dan dat het legioen had verwacht. Dachten onze rood/witten dat de buit al binnen was? Plots kwam de receptie niet meer tot waar te verwacht werd, lukte geen enkele aanval nog en bij Lede speelden ze alles of niets, namen risico’s en dat resulteerde in een 8-3 voorsprong. Maar onze dames lieten het niet zomaar gebeuren, coach Guy kon zijn ploeg de nodige rust bijbrengen en puntje bij puntje zagen we de voorsprong slinken. Bij 9-9 stonden de bordjes weer gelijk en bij de tweede TTO stonden de rood/witten op voorsprong met 14-16. Maar de dames van Lede bogen het hoofd niet en vochten terug (17-17). Zij aan zij gingen het toen richting het einde van de set, waarbij Lede eerst nog op voorsprong kwam bij 20-18, maar uiteindelijk toch de duimen moest leggen tegen het jonge Kieldrechtse geweld met 21-25.

Het talrijk meegereisde Asterix legioen of beter ‘De Galliërs’ deelde in de feestvreugde en reisde, met een enorme trots op dit jonge team, terug naar Kieldrecht.

Asterix Dames B: Sofie Colleman, Micheline Nachtegael, Rani Rombauts, Karlijn Van Hecke, Nicolien Van Bellen, Sarah Van Cleemput, Hebe van Gijsel, Silvy van Goethem, Geertje Van Putte, Valerie Varewyck, Chelsea Vinckier, Quincy Vinckier - Guy Van Puymbroeck, Luc Fermont, Benny Schelfhaut

OPROEP:

De finalewedstrijd zal eveneens gespeelt worden in sporthal Dulpop in Bazel. De tegenstander is dan 1ste provincialer Real Dames Wetteren A. Dat dit een moeilijke tegenstander is aangezien zij een reeks hoger staan dan onze dames, moet wellicht niet gezegd worden, dat onze dames alle steun kunnen gebruiken die dag, wellicht ook niet. Er rest mij dus alleen nog de datum en het uur te vermelden en dan verwachten wij een massale opkomst om ons rood/wit legioen te versterken om samen deze finale te winnen.

Finale Dames Provinciaal: maandag 28 maart (Paasmaandag) om 10u30 in sporthal Dulpop, Beekdam, 9150 BAZEL

Verslagen 3e provinciaal 2012-2013

 

Oudegem C – Asterix: 3 – 0

(25-15, 25-14, 15-8)

Met nieuwsgierigheid werd uitgekeken naar de eerste matchen van onze ‘provincialen’, die er duidelijk zin in hadden! Oudegem nam een snelle start, maar dat werd door Asterix doorbroken met een mooi punt van Laure en een ace van Lotte en Femke. Er werd mooi volleybal getoond, verrijkt met een felle duik van Ellen en een stevig blok van Aïda. Hierna nam Oudegem de leiding en werd het moeilijker voor onze meiden om de sterke aanvallen te doorbreken, ondanks mooie acties aan het net. Nette scoorde met een goedgerichte steekpas en Femke deed nog een inhaalpoging met een aantal ferme opslagen, maar het mocht niet baten. Oudegem won deze set met 25-15. In de tweede set liepen de punten aanvankelijk gelijk op, totdat een opslagkanon van Oudegem de score in een snel tempo veranderde van 6-5 naar 15-5. Een beetje intimiderend natuurlijk, maar onze meisjes lieten zich niet kennen en vochten stevig terug. Julie zorgde nog voor drie belangrijke punten, maar het spel was niet meer te keren en de set eindigde op 25-14. In de derde set nam Oudegem terug resoluut de leiding en bij de pleinwissel was de stand al 8-2. Vervolgens werd in een lange rally gestreden voor het volgende punt, dat Aïda uiteindelijk binnenhaalde na een tweede aanvalpoging. Het enthousiasme van Anaïs werkte aanstekelijk. Laure pakte daarna nog overtuigd het vijfde en zesde punt en Ellen het zevende na een stevige aanval. Alleen was de tegenstander sterker en daardoor won Oudegem deze match met 3-0.

Nu vrolijk op naar de volgende wedstrijd...!

Speelsters: Aïda, Anaïs, Ellen, Femke, Laure, Lotte, Nette en Julie.

AD